Професионални управници Моравичког и Рашког округа на годишњој скупштини у Новом Саду 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Професионални управници Моравичког и Рашког округа на годишњој скупштини у Новом Саду
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
25.12.2017 | 0 коментар(а)



Удружење „Професионални управници Србије“ окупило је у Новом Саду на годишњој скупштини

све своје чланове, сводећи рачуне о свему што је у протеклој години урађено на промоцији делатности професионалног управљања и на информисању грађана о новинама у области одржавања зграда.

На седници је изабран председник и чланови Надзорног одбора, извршен је пријем нових чланова, донет је План рада за 2018. годину, затим је усвојен Кодекс понашања чланова Удружења и на крају донета је одлука о висини чланарине за наредну годину. Након доношења ових одлука, додељене су захвалнице члановима који су се истакли у промотивном раду Удружења, пре свега у организовању путујуће изложбе фотографија нарушених фасада „Лице нашег дома“.

У поздравној речи, Председник Удружења Сање Шћепановић, укратко се осврнула на активности Удружења у претходном периоду, истичући оснивање локалних Одбора широм Србије и промотивне активности као највеће успехе у његовом досадашњем раду. Избор Надзорног одбора ће допринети ефикаснијем раду Удружења, окренутом ка користи професионалних управника и организатора професионалниг управљања широм наше земље. Чланови Удружења су, након тога, дискутовали о плановима за наредну, 2018. годину, и дошли до закључка да ће континуирано повећање броја чланова у наредном периоду омогућити проширење делатности у односу на претходни период.

Донет је и Кодекс понашања чланова „Професионалних управника Србије“, који ће омогућити стандардизацију обављања делатности професионалног управљања, истовремено онемогућавајући појединце да неодговорним поступањем нарушавају углед професије. Поједини предлози за измене и допуне Кодекса ће бити примљене и правни тим Удружења ће одлучити о њиховом усвајању. Након доношења одлука о висини чланарине, која ће се плаћати од наредне године, дошло се до договора да чланство професионалним управницима који нису у радном односу буде бесплатно, док ће активни професионални управници плаћати накнаду од 300 динара на месечном нивоу. Организатори професионалног управљања ће за услуге Удружења плаћати 500 динара месечно.

Фото: Глас западне Србије

На крају заседања, додељено је 48 захвалница члановима који су се истакли у промотивним активностима, пре свега у организацији путујуће изложбе фотографија „Лице нашег дома“, која је обишла скоро све веће градове у земљи, а која ће наставити своју турнеју и у наредном периоду. Овом изложбом Удружење жели на јасан и непосредан начин да поручи грађанима да ће сталном бригом о одржавању зграда у којима живе обезбедити својој деци безбедно и културно место за одрастање и истовремено онемогућити опадање вредности својих некретнина.

Годишњој скупштини Удружења присуствовали су и професионални управници и организатори професионалног управљања из Моравичког и Рашког округа, међу њима и чланови локалних Одбора у Чачку, и то: председник чачанског Одбора, организатор професионалног управљања Драган Ерић, власник фирме Ерком тим д.о.о. (бр. лиценце 246) и заменик председника тог Одбора, професионални управник Владимир Ристовић, бр. лиценце 29, као и професионални управник Марија Тимотијевић, бр. лиценце 204. Била је присутна и председник краљевачког Одбора, професионални управник Марија Бинић, бр. Лиценце 101.

Удружења професионалних управника „Професионални управници Србије“ је републичко удружење које окупља професионалне управнике и организаторе професионалног управљања широм Србије у циљу подстицања, помагања и развијања њихове делатности. У ову сврху, Удружење пружа правну и професионално-стручну помоћ (организује семинаре, трибине и саветовања), омогућава умрежавање професионалних управника и организује промотивне активности за потребе чланова удружења.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.903.741 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)