Михољски сусрети прибојских села у Сјеверину 1. октобра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михољски сусрети прибојских села у Сјеверину 1. октобра
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
19.09.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Михољски сусрети прибојских села одржаће се у центру МЗ Сјеверин, у суботу, 1. октобра. Манифестацију, која за циљ има очување традиције и оживљавање прибојских села,

уз општину Прибој, финансијски помаже Министарство за бригу о селу.

Тако ће се првог октобра у центру МЗ Сјеверин, на све посећенијем излетишту поред Лима, окупити представници прибојских села, али и гости из села других општина, па и комшијске општине Рудо из Босне и Херцеговине односно Републике Српске.

Своје производе од воћа и поврћа, представиће пољопривредници овог краја, на делу ће бити уникатне рукотворенине вредних домаћица, али и квалитетан меда, чајеви и остало лековито биље, кога у овом крају има у изобиљу.

У такмичарском делу биће представљени традиционални гурмански специјалитети овог краја - ћешке и баклава.

У сеоском вишебоју, као некада, опробаће се кршни момци и делије - у бацању камена с рамена,скоку у даљ из места,као и надвлачењу клипка и конопца.

Сусрети прибојских села су прилика, и да се оживи и од заборава сачува, културно благо народа овог краја, од народних ношњи,преко здравице и изворне песме, до звука древних инструмената - фруле, двојница и гусала, али и помало заборављених - кланета и кларинета, који су дуги период били један од главних инструмената управо на оваквим сусретима и народним саборима.

Након програмског дела, Михољски сусрети села у Сјеверину биће настављени народним весељем под шатром ресторана Палма и музику уживо,а специјални гост је најпопуларнији народни бенд на овим просторима - увек атрактивни Гоци бенд.

Сусрети прибојских села у Сјеверину, почињу тачно у подне, и имаће мултинационални карактер, и одсликаће вековни суживот на овим просторима и Срба и Бошњака, односно муслимана.

План је да Михољски сусрети села и у Сјеверину постану традиционални, а овогодишњи, поновимо, биће одржани у суботу, 1. октобра.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.439.745 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)