За индустријску зону у Прељини, држава издвојила 200 милиона 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
За индустријску зону у Прељини, држава издвојила 200 милиона
Trenutno na sajtu: 734       |       Podeli:
18.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чланови Градског већа усвојили су измене и допуне дела плана генералне регулације за насељено место Прељина,

а односи се на локацију која је тренутно намењена за хиподром са непосредним окружењем.

То је урађено како би се омогућило оснивање индустријске зоне на парцели од 18,11 хектара.

"Држава ће током ове године ивестирати више од 200 милиона динара што у јаку струју у трафостаницу, кружни ток, приступну саобраћајницу, телекомуникације, оптички кабал, гасификацију. Наша обавеза као града јесте да буџетом определимо средства, тај износ је 25 милиона за наша јавно комунална предузећа за опремање зоне", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Чланови већа утврдили су и предлог решања о прибављању у јавну својину парцеле на хиподрому у Прељини, од коњичког клуба "Миленко Никшић" непосредном погодбом. Локална самоуправа на тај начин преузима обавезу плаћања накнаде према ранијим власницима непокретности у износу од 90 милиона динара.

Утврђен је и предлог одлуке о економској цени програма васпитања и образовања у предшколским установама чији је оснивач град Чачак.

Цена боравка деце у вртићима, коју родитељи плаћају сада је за 20-так динара нижа.

"Партиципација родитеља је 4.255 динара, а око 17.000 динара је субвенција града Чачка за предшколске установе чији је оснивач град", рекао је Тодоровић.

Он је подсети да су у систем субвенција укључена и два приватна вртића у Чачку.

У овој години требало би да буде завршена и реконструкција једног од најстаријих вртића у граду "Полетарац".

"Буџетом смо предвидели 20 милиона динара за реконструкцију тог вртића. Деца ће пре свега бити сигурнија и безбеднија, имаће боље услове, а имаће и веће капацитете, могућност за пријем још наших најмлађих у Предшколску установу Моје детињство", истакао је Тодоровић.

Већници су утврдили предлог одлуке о условима и начину коришћења подстицајних средстава у пољопривреди за ову годину.

Износ подстицајних средстава не може да буде већи од 500.000,00 динара по једном регистрованом пољопривредном газдинству, осим за инвестиције у опрему за наводњавање, противградне мреже са пратећом опремом, инвестиције у опрему за складишне просторе, инвестиције у системе за загревање заштићених простора врелом водом и инвестиције у опрему за сушење воћа, грожђа и поврћа, где је максимални износ подстицајних средстава 600.000,00 динара по једном регистрованом пољопривредном газдинству.

Пољопривредни произвођачи који су остварили право на коришћење подстицајних средстава у пољопривреди у 2015. и 2016. години немају право на коришћење подстицајних средстава у 2017. години, осим оних који конкуришу за набавку опреме.

Зкључен је и уговор са Јавним предузећем "Градац" о вршењу услога за ову годину, на одржавању, заштити и развоју путева, улица и некатегорисаних путева на територији града.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.020.771 посета
Тренутно на сајту: 735 посетилац(a)