Црнобрња: Предлог Медијске стратегије до краја године 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Црнобрња: Предлог Медијске стратегије до краја године
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
17.11.2017 | 0 коментар(а)



Популизам је све присутнија тема у свету, а о слици популизма виђеној на Међународној конференцији Медији,

демократија, популизам 2017, одржаној прошле недеље на ФДУ у Београду, говорио је у емисији ,,Прес и ја” која се емитује на РТВ Војводини, један од учесника, професор на Факултету за медије и комуникације Станко Црнобрња. Као члан Комисије за медијску стратегију, познати редитељ и теоретичар масовних комуникација говори и о овој теми, једној од најактуелнијих у прошлонедељној штампи.

,,Медијска стратегија ће се сигурно донету у децембру и неће бити накарадна како неки сматрају. Такође, мислим да су потези чланова удружења који су изашли из Радне групе, били веома оштри и неутемељени у ситуацији која се одвијала. Пустили су у јавности да методологија није добра, а ни састав радне групе, што сматрам да је замка у коју су упали на један наиван начин”, наводи Црнобрња.

Он је додао да је оформљена велика радна група која одражава различите друштвене интересе и групације које имају везе са медијима и који покушавају да на један професионалан начин без партикуларних интереса, што је веома тешко извести, дођу до једне спознаје где се медији налазе и шта су најбољи кораци за ову државу као и за саме медије како би у наредних пет година дошли у ситуацију да функционишу како треба.

Да ли је медијска стратегије битна, или је потребно одредити да ли су медији слободни или не професор Црнобрња је рекао:

,,Када се каже слобода то је веома одговорна ствар, потребни су високи критеријуми, морални и етички у томе како се ради и зашто се нешто ради као и саморегулација. Нажолост показало се да наши новинари то немају. Јер као што видите ни два удружења не могу себе да поднесу, што је трагично и слобода се злоупотребљава онда је медијска стратегије потребна.”

Учешће професора др Станка Црнобрње у емисији Пред и ја можете погледати од 28:55 минуту на линку.

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.820.146 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)