Изузетно тешка хидролошка ситуација у Тополи, у селима нема воде и по шест дана 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Изузетно тешка хидролошка ситуација у Тополи, у селима нема воде и по шест дана
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
07.08.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Сушни период и недостатак падавина оставили су последице и у општини Топола. Изузетно тешка хидролошка ситуација присутна је већ дуже од месец дана

колико отприлике и трају рестрикције воде у овој општини. Седам села, три на одводу и четири на доводу су у систему рестрикције као и варош Топола.

„Данас је шести дан како немамо воду, веома  је тешко да преживимо и ми и животиње. Наша река Каменица која протиче кроз село је пред пресушивањем јер су воћари у вишим деловима узели воду за наводњавање воћњака и у ниже делове реке вода скоро и не долази. Бунари су дошли до минимума, јако је тешко, сналазимо се и боримо како знамо и умемо а докле ћемо издржати не знам“, каже за ТопПрес мештанин села Митровчић. 

У Жабарима такође тешка ситуација, у више делове села вода готово и да не стигне јер се дистрибуција успоставља на 24 часа.

У Жабарима се вода допрема за домаћинства са сеоског извора, фото: ТопПрес

„Данима немамо воду и онда када стигне на 24 часа ми је опет немамо. Обилазимо све изворе што имамо по селу, точимо воду да нам стока не би била жедна и да би домаћинства опстала. Јако тешко и тако је сваког лета годинама већ, сви смо свесни да је суша и да падавина нема, али овако више постаје не издржљиво“, причају мештани села Жабари.

Због смањеног дотока воде и лоше хидролошке ситуације рестрикције у варош Тополи биле су од 22 до 6 а онда су продужене до 7 односно 8 часова.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Topola voda restrikcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.805.795 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)