Обрадовић: Доста је било гушења медија 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Обрадовић: Доста је било гушења медија
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
23.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Поводом дешавања на медијској сцени у Новом Саду и Краљеву, огласио се

лидер СП Двери Бошко Обрадовић и тим поводом данас је изјавио да је на помолу један удар на преостале слободне и независне медије у Србији и да су у питању градови и општине који се могу пребројати на прсте једне руке који извештавају слободно и објективно.

,,Од Краљева преко Чачка  до Шапца, то је тек неколико градова и општина у којима имате слободне и објективне медије, пре свега ту мислим на локалне и регионалне телевизије. Ових дана смо сведоци једног покушаја актуелне власти на челу са СНС да се ти преостали медији угуше. У овом тренутку док ми разговарамо и даље је у току штрајк глађу Маје Павловић, власника новосадског Канала 9, који је ушао у озбиљан спор са државом и коме држава много дугује, а са друге стране и нешто потражује од те телевизије и због свега тога је сигнал те телевизије искључен”, казао је Обрадовић и додао да власница Канала 9 не може да добије ни састанак са Ресорним министарством Владе РС како би се разрешио тај проблем.

Обрадовић се осврнуо и на медије у Краљеву и поставља питање због чега је једна телевизија добила финансирање из буџета 80 пута веће од друге две.

,,До те мере су огољене ствари и више је него јасно да ће власт угушити сваки медији који који не ради за власт, односно да сваки медији који није “слепи послушник” власти више неће добијати никаква средства из локалног буџета, што ће бити основ за гашење свих тих преосталих слободник и независних медија”, истакао је он и додаје да је његова завршна порука да је Чачак једна од последњих средина у Србији где постоје слободни и независни медији, а да при том не мисли само на телевизије, него и на интернет портале, радија и новине.

Он сматра да ако неко буде решио да угуши и преостале чачанске медије који слободно преносе информације грађанима да то треба да буде разлог за једну озбиљну револуцију и пружа апсолутну подршку грађанима у Краљеву који ће вечерас други пут организовати протест.

,,Вечерас ћу бити присутан на протесту у Краљеву са жељом да подржим краљевчане у њиховој борби да сачувају слободне и независне медије и уопште могућност објективног информисања у њиховом граду”, рекао је лидер СП Двери.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.638 посета
Тренутно на сајту: 311 посетилац(a)