Дачић мобилисао СПС да раде за Вучића 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дачић мобилисао СПС да раде за Вучића
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
19.02.2017 | 0 коментар(а)



Социјалисте је мобилисао врх странке са задатком да раде у корист лидера СНС Александра Вучића, дословце "више него што би за себе", сазнаје "Блиц".

Ово је порука коју су по локалу пренели свако на својој територији високи функционери СПС. С друге стране и лидер СПС Ивица Дачић добио је од врха СНС задатак да "где год стигне критикује Томислава Николића".

Према сазнањима "Блица", и пре него се Председништво СНС изјаснило да би актуелни премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић требало да се кандидује за председника државе, напредњаци су социјалистима јасно поручили да очекују потпуни ангажман.

"А то је да Вучић мора да победи у првом кругу. Уз ту поруку је ишло да би сваки други исход био неуспех и коалиционих партнера, а не само СНС", каже за "Блиц" функционер напредњака.

оцијалисти су се дан после Председништва СНС изјаснили да подржавају Вучића, али је цела ситуација додатно узаврела када је у јавност процурила могућност да се кандидује и Томислав Николић. Од тог тренутка је странка тотално мобилисана.

Дачић, међутим, не жели ни да разматра опцију да ли би он, односно СПС, могли да буду највећи губитници могућих промена на политичкој сцени Србије. Неће имати свог кандидата на изборима, чиме свака странка на известан начин губи идентитет, али и не само то.

"Уколико Томислав Николић буде ишао до краја и евентуално формирао странку, то је део гласова не само СНС него и СПС. Међутим, још већи проблем за социјалисте је појава Вука Јеремића, кога симпатишу управо гласачи СПС. За то време, Дачић је приметан само кроз изјаве", каже функционер СПС.

У случају Вучићеве кандидатуре лидер СПС био је виђен за будућег премијера. Међутим, међу захтевима Томислава Николића који су упућени Вучићу је и место премијера.

Дачић: Нећу да подржим губитника

И док трају преговори унутар СНС, Дачић даје изјаве.

Кандидат треба да буде Вучић и кандидатура никог другог није прихваљива за нас.

На питање да ли му је прихватљиво да Николић буде премијер, Дачић је одговорио: "После овог што се десило, за мене више није прихватљиво да буде ништа!"

Дачић каже да жели да победи на изборима и да не жели да подржи неког ко неће победити.

Када је Николић скратио мандат моје владе на две године, питао сам га: "Да ли смо се тако договорили, Томо?"

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.397.869 посета
Тренутно на сајту: 622 посетилац(a)