У Горњем Милановцу ситуација стабилна, нема повећања броја оболелих, ступила на снагу инструкција о исплатама пензија за старије од 65 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
У Горњем Милановцу ситуација стабилна, нема повећања броја оболелих, ступила на снагу инструкција о исплатама пензија за старије од 65
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
25.03.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Горњем Милановцу нема повећаног броја оболелих од вируса корона,

једно лице које је оболело у добром је стању ,рекао је данас Дејан Ковачевић, командат Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац. У последња 24 сата није било кршења полицијског часа, нити кршења забране кретања старијих од 65 година

Од данас је ступила на снагу инструкција о начину привремен исплате пензија за лица са 65 и више година живота. Пензионери могу добити своје принадлежности на два начина:

1.Исплатом у просторијама банке –пензионер може на основу једнократног пуномоћја да овласти лице за подизање пензије са текућег рачуна (пуномоћје не мора бити оверено код надлежног органа, а банка може да коришћењем средстава за комункацију на даљину проверити са корисником аутентичност пуномоћја). Исплата пензије врши се овлашћеном лицу по пуномоћју, уз обавезу давања банци примерка тог пуномоћја и стављања на увид личних докумената овлашћеног лица и корисника.

2.Исплатом пензије на кућну адресу корисника у сарадњи са ЈП „Пошта Србије“, корисник се може изјаснити за један од начина исплате пензија позивом на посебне телефонске линије банака отворене за ову намену.

 У току дана ће бити објављени бројеви телефона за комуникацију са корисницима

 Истог дана када ПИО фонд пренесе банци новчана средства за исплату пензија, банка организује паковање новца и налога за исплату и такву вредносну пошиљку са уписаном адресом и контакт телефоном предају ЈП „Пошта Србије“ на даљу дистрибуцију.

Ковачевић је данас истакао да су се чланови Ауто мото клуба „Џипери“ из Горњег Милановца понудили да  превозе поштаре у сеоском подручју како би олакшали исплате пензионерима, и овом приликом им се захвалио на помоћи.

У току дана почиње монтирање мобилног рендген апарата преузетог из санитетског складишта у Брусници а за потребе Опште болнице.

Млекара „Бодри“ донирала је одређену количину воћних и обичних јогурта за запослене у Општој болници као и за пацијенте који су смештени на одељењима.

ЈКП Горњи Милановац наставља дезинфекцију опште болнице, јавних установа и зграда за колективно становање.

У предходних три дана на подручју општине догодила су се три пожара и то у објекту за становање у Ломиној улици, у породичној кући у Брезни а пожар је претрпео и трем са два возила у Брусници. Из Штаба за ванредне ситуације апелују на све грађане да воде више рачуна како би се избегле додатне непријатности у овим данима.

Списак банкарских експозитура у Горњем Милановцу:

КОМЕРЦИЈАЛНА 717-412 ;  717-705

ЕРСТЕ 710-642

ХАЛК БАНКА 720-026

ОТП 721-495

АИК 722-490

БАНКА ИНТЕЗА 011/310-8888

Директна банка 713-440

ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА 5155-000

УНИКРЕДИТ 720-476

ЕУРОБАНКА – ЕФГ 722-371

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VIRUS KORONA GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.130.393 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)