Лудило мозга! Млади Чачани пролазнике гађају јајима, а рибаре камењем 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лудило мозга! Млади Чачани пролазнике гађају јајима, а рибаре камењем
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
03.08.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - Грађане града на Морави без речи су оставили натписи на друштвеним мрежама о новом начину забаве младих суграђана.

Наиме, последњих ноћи у насељу Авенија, а раније и у другим деловима града, још увек непознати девојке и младићи гађали су аутомобиле који су ишли Булеваром Вука Караџића ни мање ни више него јајима. 

„Кад сам пришла лежећем полицајцу, ја сам смањила гас да бих прешла. Међутим, иза овог киоска за изнајмљивање бицикли, сачекала су ме јаја. Била сам гађана јајима. Ја сам стала, укључила сва четири мигавца и вратила ауто уназад. Они када су видели да сам ја стала и светла уперила ка њима, они су кренули ка мени и поново ме гађали”, каже Јелена Нешић Чајетинац, једна од бројних жртава ове нове игре.

Полиција је, како каже Јелена дошла тек након другог позива и направила записник уз напомену да ће патролирати крајем у ком се овај инцидент догодио.

Можда иста екипа пре неколико дана са моста преко Западне Мораве камењем је гађала риболовце који су стајали у непосредној близи моста и том приликом једног од присутних рибара окрзнули по рамену.

Грађани Чачка ипак нису изненађени оваквим понашањем омладине јер како кажу кућно васпитање је изгубило своју вредност или више једноставно не постји, па живот младих диктира интернет и друштвене мреже.

„Све је то одраз кућног васпитања. Све то полази од куће, а мислим да и одређени утицај имају и друштвене мреже”, каже један млади Чачанин, који је згрожен понашањем својих вршњака.

Одговорност за овакво понашање, према речима психолога није само у деци већ у читавом друштву.

„Недовољна родитељска контрола, неадекватно усмерено слободно време и слободне активности. У многоме је одговорност на родитељима, али није само на њима већ на свим сегментима друштва”, рекла је психолог ,Сања Ранковић Илић.

Када дечија игра пређе и границу несташлука и почне озбиљно да угрожава безбедност других, довољан је знак да је потребно нешто хитно предузети како догађаји налик овом не би оставили неке трајне последице.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK JAJA GADJANJE IGRA DECA OMLADINA KAMENJE RIBARI MLADICI KAMENICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Србин

    У рудник са њима,да се опамете
  • Ilija Cvorovic

    Tolike pare ulozismo u raznorazne presretace i civilna vozila da smanjimo kako kazu bezbednost pa aj sad gospodo policajci civlna vozila i u voznju i povatas ih odma pa udri 25 po zna se vec gde a roditeljima 50 a uciteljima u skoli 100



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.461.744 посета
    Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)