Важан је план сетве и садње поврћа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Важан је план сетве и садње поврћа
Trenutno na sajtu: 309       |       Podeli:
26.03.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Свака породица има бар мали комад обрадиве земље око своје куће где ће и ове године бити засејане повртарске културе.

Приликом планирања повртњака изузетно је вазно направити план сетве и садње. Земљиште се мора претходно добро припремити да би било ситно и растресито, јер повртарским биљкама је неопходно растресито земљиште да би семе клијало и ницало.

Препорука је да се пођубри стајњаком, али не мора сваке године. Јако је важно ротирати усеве односно обавити плодоред, јер повртарске биљке уколико се сваке године сеју на истом месту може доћи до развоја болести и штеточина карактеристичних за ту биљку.

Такође, још једна не мање важна метода је и примена мешовите сетве и садње, јер поједино поврће боље успева када се нађе једно поред другог.

На пример бели лук, мркву, грашак, сејати поред салате, мирођије и купуса. Салата не воли да буде близу першуна. Црни лук воли да буде близу шаргарепе, парадајза и краставаца.

Сетву и садњу јако је важно обавити у оцеђено и загрејано земљиште, јер семе у хладној земљи спорије клија и чека топлије дане.

Биљке ситног семена сеју се плиће, а крупнијег дубље. Узгој поврћа једна је од практичних ствари које можете приустити својој породици, јер пре свега имате свеже и сочне плодове у сваком тренутку који су здрави и укусни.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.526 посета
Тренутно на сајту: 310 посетилац(a)