Mихаjловић: Нова запошљавања у поступку легализациjе 



 
Mихаjловић: Нова запошљавања у поступку легализациjе
Trenutno na sajtu: 703       |       Podeli:
08.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће у процесу легализације до краја мандата у наредне три године

бити 1.026 новозапослених по Уговору о привременим и повременим пословима.

"Свака три месеца ће се вршити додатна контрола и поново обнављати захтев. Неке локалне самоуправе имају своје захтеве, на пример Београд 50, Чачак је тражио 17, наше мишљење да им треба 20 и ми ћемо им омогућити да запосле толики број", казала је Михајловић.

Према њеним речима, квалификациона структура људи који ће се бавити овим послом зајендо са људима који су запослени у управи су грађевински инжењери, архитекте и правници.

"То су људи који могу валидно да напишу решење", истакла је Михајловић.

Она је прецизирала да су квоте одређене за сваки град, односно колико је дневно решења потребно донети и ставити печат.

"Само озакоњење нелегално изграђених објеката мора да иде много брже, будући да је то јавни интерес и да смо као држава донели закон. Рекла сам да ће између осталог локалне самоуправе, градови и општине добити јасне квоте и могућност да додатно запосле људе како би се овај посао у наредне три године завршио", казала је Михајловић.

Локалне самоуправе ће имати једнократни приход од такси, а укупно на територији Србије процена је да је то осам милијарди динара, казала је министарка.

"Трошкови плаћања новозапослених радника износе негде око 1,3 милијарди динара. Ово је само од једнократне таксе за озакоњење да не говоримо о порезу грађана који ће се плаћати", тврди Михајловић.

Русија продужила рок коришћења кредита за железницу

Михајловић је изјавила да је Руска Федерација продужила рок за коришћења кредита од 800 милиона долара за модернизацију железничке мреже за шта јој Србија, како је истакла, заиста дугује захвалност.

"Руски кредит је јуче био на седници владе, продужен је рок. За Србију је тај кредит веома важан, то је 800 милиона долара, плус 15 одсто учешћа Србије, што је 141 милион, и то за модернизацију железничке мреже у Србији, која је, знате у каквом стању је била и јесте још увек", рекла је Михајловић.

Према њеним речима, за један део брзе пруге између Београда и Будимпеште, њено Министарство је прошле године уговорило 690 милиона, од укупно 800 милиона долара.

"Остао је други део да се уговори, а Руска Федерација је продужила рок важности уговора до 2021. године. Ја се надам да ћемо ми раније тај новац потрошити и да ћемо имати и на Коридору 10, северу, југу и Београд- Будимпешта један део, потпуно завршене пруге у року пре тога", рекла је потпредседница владе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.158.611 посета
Тренутно на сајту: 704 посетилац(a)