Јеремић: Најбољи пут да овај режим падне је бојкот избора 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Јеремић: Најбољи пут да овај режим падне је бојкот избора
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
09.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Званично и данас у Чачку, Народна странка прогласила је бојкот избора, који би могли бити расписани на пролеће
Вук Јеремић, фото: РИНА

потврдио је председник странке Вук Јермић и позвао грађане на исто, јер неизлажењем на гласање не бојкотују изборе већ систем који подразумева притисак, уцене, понижавање и вређање интелигеције на сваком кораку а то Србија не заслужује.

„На наме је сада да се посветимо кампањи бојкота и да што више будемо на терену, јер нам је само то остало. Уз дужно поштовање медија који прате и пуштају оно о чему говоримо и преносе наше ставове и активности, ипак, је велика већина медијског спектра нешто што нама није доступно, пре свега телевизије са националном фрекнвецијом. Зато ова кампања мора бити динамичнија и сигуран сам да је то пут до промене система. Овај пут подразумева много одрицања. Биће јако тешко финансирати политичке организције, поготову оне које не уђу у Народну скупштину. Али ето фотеље нису оно што нас примарно мотивише да се бавимо јавним послом и политиком. Једини пут да овај режим падне је бојкот избора, а Народна странка је била прва која га је прогласила. Данас ми је драго што је тај фронт много шири. Надам се да сви они који желе да виде леђа овом режиму, и који себе сматрају опозицијом ће се том фронту прикључити”, рекао је Јеремић.

 

Уместо литургије поводом осам векова СПЦ, на РТС Шареница

Према његовим речима у Србији нема услова ни за нормалан живот па ни за фер и поштене изборе, а у прилог томе говори и тродневна прослава осам векова Аутокефалности СПЦ.

„Ова година је велики јубилеј за наш народ, јер се обележава 800 година националне духовности, темеља културе и индетитеа. Током године нисте то могли да приметите, негде другде би се прослављало са серијом манифестација и светковина, али код нас су само протекла три дана званично једина заправо посвећена томе. Почело је литургијом у Жичи, што је и требало али тада ви то нигде на телевизији нисте могли да видите, јер је на првом програму РТС ишла Шареница. Не битно је да ли сте верник или не, али ово је требало да буде преношено, јер тим чином је почела званична прослава 800 година од аутокефалности цркве. Од три дана прославе, два дана је главнија вест била посета турског председника, иако нисам против да се зову званичници земаља, јер се тиме граде добри односи. Александар Вучић је право са састанка са Ердоганом дошао на последњу велику церемонију у Сава Центру где је примио највише одликовање СПЦ, Орден Светог Саве првог реда и тада се у говору на саркастичан начин осврнуо на оне архијереје СПЦ који се нису сложили да он добије орден као и на своје политичке неистомишљенике. Није примерено говорити тако док примате орден који треба да симболизује јединство нације, јер је Свети Сава то представљао. Свечана академија је било место где се видела наша несрећа и наше поделе. Иначе, ту није присуствовала већина епископа, а долазак су одбили и велики интелектуалци попут Матије Бећковића и Мила Ломпара. Појавило се у медијима, а нико није демантовао, да ће орден добити и Синиша Мали, ја се бојим да је то истина. Зато не треба да вас чуди што су људи одлучили да бојкотују”, казао је Јеремић.

Он се осврнуо на претходни велики јубилеј који смо имали, прослава 600 година од Косовске битке, који се обележавао 1989. године, и који је према његовим речима остао у сенци идеопоклонства Слободана Милошевића.

Народна странка неприсуствује преговорима о изборним условима

Јеремић је истако и разлоге зашто не присуствују разговорима у Народној скупштини Србије на којима учествују и представници Европског парламента.

„Они су замишљени да би се створио мост разумевања између власти и опозиције како би се превазишла актуелна криза функционисања институција и предстојећи изборни процес. Народна странка је одлучила да не учествује у тим разговорима зато што сматрамо да нема шта да се договара за изборе на пролеће. Мишљења смо да од договора шта су фер и поштени избори је неопходно да прође најмање девет месеци. Представницима ЕУ смо рекли да не могу рачунати на нас, али да смо отворени за разговор у будућности и да поздрављамо њихове добре намере. Не верујем да ће данас доћи до неког прогреса као што то није био случај и после преговора на Факултету политичких наука”, рекао је Јеремић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jeremic narodna stranka cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.755.165 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)