Радник „Зоохигијене” Зоран Јечменица спасао пса са крова високог седам метара 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радник „Зоохигијене” Зоран Јечменица спасао пса са крова високог седам метара
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
06.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Радници чачанске „Зоохигијене”, која послује у саставу ЈКП „Комуналац" из Чачка, данас су извели

несвакидашњи подухват, хватање и скидање са крова једне производне хале у Атеници пса, који се ту нашао под за сада још неразјашњеним околностима.

„Јуче смо примили позив грађана да интервенишемо и покушамо да са крова објекта високог око 6 – 7 метара спасемо пса, за кога су нам рекли да већ извесно време борави ту”, каже управник РЈ „Зоохигијена" Александар Максимовић који је одмах по позиву упутио раднике друге смене да сагледају ситуацију и процене да ли могу то да обаве на безбедан начин. Повратна информација са терена је била да је то прилично опасан подухват са становишта безбедности.

Енигма је како је пас доспео на кров

Према његовим речима током данашњег дана је контактирано више удружења и организација које се баве спашавањем животиња у ризичним ситуацијама, али до правог решења није се могло доћи. Контактиран је и Штаб за ванредне ситуације у Чачку, па се на назначеном месту ускоро појавио и начелник Братислав Зечевић. Врло брзо се поред хале окупио и већи број радозналих грађана.

„Нисмо могли да изнађемо прави начин како да дођемо до пса, мада су нам радници из хале понудили мердевине адекватне дужине, али су нам рекли да су они већ покушавали у више наврата да га ухвате у чему нису успели. Претходних неколико дана су пса хранили, бацајући му комаде хлеба и меса на кров објекта, а воду је пио из олука”, објашњава Максимовић додајући да није могао никоме од запослених да наложи да се попење на кров, јер им то није у опису посла. Зоран Јечменица, запослен у „Зоохигијени” понудио се да то учини, с обзиром да се не боји висине.

Међутим, када се Јечменица узверао уз мердевине, тек тада је настао проблем, пошто је пас био веома плашљив и није хтео да му приђе. Захваљујући искуству стеченом током рада у служби „Зоохигијене" и прођеној обуци на Ветеринарском факултету у Београду, Јечменица је успео после десетак минута јурњаве по залеђеном и клизавом лиму да се домогне уплашене животиње и уз помоћ колега Срђана Антонијевића и Владимира Ружића безбедно је спусти на земљу. После контроле здравственог стања, пас је транспортован у прихватилиште за напуштене животиње у Милићевцима.

Зоран Јечменица у акцији спасавања пса

„Није ме било страх, с обзиром да сам раније већ имао искуства у раду на висини, приликом одређених поправки на крову своје и других кућа, тако да ми то није представљало проблем. Најтеже је било савлада пса, који је услед претрпљеног страха у појединим моментима испољавао чак и агресивност. Када се нашао на сигурном и њему је лакнуло, па је био прилично миран. Не сматрам да сам учинио неко велико дело”, скроман је Јечменица.

Вест о овом несвакидашњем догађају брзо се проширила градом, тако да су се поједини љубитељи паса већ јављали са жељом да удоме овог несташка, који изгледа у себи има и крви птичара, с обзиром на месту на коме је ухваћен.

ГЗС/Зоохигијена




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.994 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)