Горњи Милановац од данас сија на дигиталном небу: Отворен Старт ап центар 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Горњи Милановац од данас сија на дигиталном небу: Отворен Старт ап центар
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
25.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Од данас је у Горњем Милановцу почео са радом савремени, модерно опремљен Старт ап центар
Министар Ненад Поповић отворио Старт ап центар у Горњем Милановцу, фото: РИНА

који је отворен под покровитељством Министарства за иновације и технолошки развој.

"Данас је велики дан за ову општину, али и за Србију,јер је и Горњи Милановац засијао на дигиталном небу. Овај Старт ап центар пружиће могућност младим људима да остану у малим срединама и да раде на развоју својих идеја и компанија. Бројне велике старт ап фирме поникле су управо у мањим местима", рекао је министар за иновације и технолошки развој у Влади РС, Ненад Поповић.

Ненад Поповић, фото: РИНА

Он истиче да министарство ради на децентрализацији иновација јер је то кључ за равномаран технолошки успех целе земље. Старт ап центар у Горњем Милновцу је четврти по реду који је отворен ове године, а до краја 2019. планирано је још четири.
"Сигуран сам да млади људи препознају значај ових центара. Многи од њих ће у њима видети своју могућност и вратити се у своја родна места. Уз развој путне инфраструктуре из Горњег Милановца до Београда ће им требати само 45 минута, тако да неки и одавде могу радити са европским, али и светским компанијама", рекао је Поповић.

У Старт ап центар у Горњем Милановцу уложено је 45 милиона динара. Председник општине, Дејан Ковачевић каже да је ово идеалан начин за додатни развој ове општине.

Дејан Ковачевић, фото: РИНА

"Изузетно сам срећан и поносан због реализације овог пројекта.Поред јаке индустрије, јако је битно да се у Горњем Милановцу развијају и старт ап компаније. Велику захвалност дугујемо министарству које је препознало да наша општина има технолошке потенцијале и очекујем да ће неке нове иновационе идеје бити покренуте управо из овог новоотвореног центра", рекао је Ковачевић и додаје да ово није једини пројекат који раде у сарадњи са Министарством за иновације и технолошки развој, јер је аплицирано и за "смарт сити контејнере" који ће поспешити рад јавно - комуналног предузећа.


РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


START ap centar gm

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.027 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)