Миленковић: Драгачевски потоци биће стављени под контролу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Миленковић: Драгачевски потоци биће стављени под контролу
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
07.11.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Директор ЈП „Путеви Драгачево” Милија Миленковић каже да су току радови на водотоковима другог реда,

а једно од највећих градилишта је на потоку Драгачица који се улива у Бјелицу у непосредној близини Средње школе у Гучи.

„Вредност радова је око 120 милиона, а средства је обезбедила Канцеларија за јавна улагања. Први део улагања, осим радова на уређењу потока Драгачица где је утрошена скоро половина опредељених средстава, ради се и на потоку Суводо у варошици Гучи, као и ушће реке Дупљај у Бјелицу код аутобуске станице у Гучи. Ради се и завршетак бетонског зида на потоку у Лучанима код црпне станице, а у плану за следећу годину је израда пројекта за остале потоке другог реда, који су доносили проблеме током последњих поплава које су задесиле општину Лучани, а то су пре свега Живичка река у Пухову, део Топлице у Котражи и горњи део реке Дупљај у Гучи,” казао је Миленковић.

Највеће градилиште је на потоку Драгачица који се улива у Бјелицу

Он је истакао да је у току расписивање набавки за пројектовање и да су очекивања да ће у следећој години од Канцеларије за јавна улагања стићи значајна средства за уређење преосталих водотокова.

Ушће реке Дупљај у Бјелицу код аутобуске станице у Гучи

„Како су нам најавили из Владе РС ЈВП `Србијаводе` ће по хитном поступку у свој план убацити санацију корита реке Бјелице кроз варошицу Гучу, које је оштећено током поплава 2019. и 2020. године. У питању је санација у дужини од око три километра оштећених делова самог корита као и решавање дела од Каменог моста испод Средње школе до улива реке Драгачице у реку Бјелицу”, прецизирао је Миленковић.

Глас западне Србије

Суводо

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


milenkovic dragacevo putevi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.242 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)