Двери: Нема Чачанина, нема ни незапосленог Чачанина 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Двери: Нема Чачанина, нема ни незапосленог Чачанина
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Директор чачанске филијале Националне службе за запошљавање Саша Обрадовић је изнео податак да Чачак никада није имао

мањи број незапослених него данас и да на евиденцији незапослених у Чачку се налазе 8.444 особе. Такође, број незапослених Чачана у односу на прошлу годину је смањен за 13 одсто, изјавио је Обрадовић. Поводом ове изјаве Градска организација Двери издала је саопштење у коме наводе да у Чачку нема незапослених, јер нема ни Чачана.

Саопштење Двери преносимо у целости:

„Саша Обрадовић је био бивши заменик градоначелника у време власти Нове Србије и данас коалициони партнер СНС-а (господин је члан ДСС-а) и ваљда би требало, по коалиционом споразуму ДСС-а и СНС-а у Чачку, да наведена изјава буде још једна у низу спектакуларних изјава и података о успесима локалних власти, наравно, незабележених у новијој историји Чачка.

А да ли је то баш тако? Ове и овакве изјаве се већ уписују у историју бешчашћа функционера СНС-а и њихових коалиционих партнера, јер они испод дебелих наочара не виде истину и стварне проблеми обичних грађана Чачка.
Питамо г.Сашу Обрадовића да ли зна да је у задњих 8 година из Чачка се исељавало око 1500 Чачана годишње? Да ли је и то утицало на смањивање броја незапослених?

На задњој скупштинској седници у материјалу који је достављен одборницима јасно је писало да је око 2000 људи „избрисано из евиденције јер се нису на време пријавили Националној служби за запошљавање“!! Да ли су људи вештачки избрисани из евиденције како би се добиле „лепе бројке“ и стекао утисак да Чачак „цвета“?!

Питамо г.Сашу Обрадовића да ли му је познато да је просечна плата у Чачку 41.000 динара и да је за 12.000 мања од Републичког просека, који износи 53.000 динара?! Да ли је и то за похвалу, питамо г.Сашу Обрадовића? Хоћемо ли да видимо колико Чачана ради за 24.000 динара и да ли се они могу назвати запосленима?
Разлог оваквих изјава јесте да се прикрије нерад, неспособност и истина о стварном стању ствари у Чачку и куда води оваква политика СНС-а и његових коалиционих партнера. Вероватно до исељавања задњег Чачанина из свог родног места, јер ако нема Чачана, онда нема ни незапослних!

Да ли су управо мале плате и немогућност да се добије пристојан посао од кога може да се живи и издржавају своје породице разлог масовног одласка младих и осталих Чачана из Чачка, питамо? Једини историјски максимум након шест година власти СНС-а и његових коалиционих партнера јесте историјско исељавање људи из Чачка!
Чачанска филијала Националне службе за запошљавање и њен директор ће сигурно ући у историју, али не по томе што раде свој посао и омогућавају људима да се запосле. Заиста, питамо г.Сашу Обрадовића где су ти силни Чачани којима је поменута служба помогла да нађу посао? Има ли и где је утврђено повећање производње и раст стандарда? Зато, директоре, доста спиновања, буразерског и страначког запошљавања, већ радите свој посао ако сте способни. Ако не, оставка!”

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.365.067 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)