Несташица и поскупљење пелета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Несташица и поскупљење пелета
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
01.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак/Пријепоље – Дуготрaјне ниске температуре испразниле су резерве огрева широм Србије. Огревна дрва скупља су за 30 одсто,



а на стовариштима влада несташица угља и пелета. Они који популарни еколошки огрев нису обезбедили за целу зиму, биће и у финансијском минусу, јер су цене знатно скочиле. На почетку сезоне цена за тону овог огрева била је 160, а сада 220 евра.

Многе пријепољске фирме прешле су током претходних година на грејаље пелетом, међутим, по речима Мирсада Обућине из фирме “Графокартон”, таква одлука можда и није била најбоље решење.

“Због несташице, али и повећаних цена испалтивије нам је да пређемо на грејање на струју или да користимо неко чврсто гориво”, изјавио је Обућина.

Трговци за сад не знају која ће бити цена пелета, када поново стигне на стоваришта.

Глас западне Србије

Опширније можете погледати у прилогу Дневника западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.498 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)