Путари из Новог Пазара добитници престижног признања 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Путари из Новог Пазара добитници престижног признања
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
13.02.2020 | 0 коментар(а)



Нови Пазар - Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић је у Новом Пазару

доделила запосленима у предузећу „Нови Пазар – пут” новоустановљено признање у оквиру кампање „Људи, будимо људи”. Признање им је додељено за хуманост и несебичан рад јер су у олујној ноћи пре десетак дана, каква се не памти у тој регији, из завејаних аутомобила на магистралном путу Нови Пазар – Сјеница, у месту Брњица, жртвовали своје животе како би из сметова високих и до пет метара спасавали децу, труднице, болесне и старе евакуисали људе.

„Неизмерно сам задовољна да су добитници првог признања за хероје месеца баш запослени у овом предузећу. Несебичан труд, жртвовање и херојство ових људи који су ризиковали своје животе да би спасили животе других људи, на најбољи начин промовишу вредности за које се и ми у друштву залажемо, а то су међусобно уважавање, емпатија, солидарност и помоћ када је некоме то потребно”, рекла је Пауновић.

Пауновић је навела да се кампања „Људи, будимо људи“ спроводи током 2020. Године и да ће се сваког месеца бирати херој месеца, додајући да кампања има за циљ да се захвалимо хуманим људима – херојима нашег друштва, да промовишемо вредности у српском друштву као што су поштење, рад, међусобно поштовање, међугенерацијска солидарност, и да се те вредности итекако цене у нашој земљи.

Град Нови Пазар наградио је новчано и захвалницама путаре овог предузећа, чиме су као локална самоуправа дали допринос кампањи коју спроводи Влада Србије.

„Била ми је част да буду моји гости и да пружим руку тим храбрим људима, нашим херојима. Ми их симболичном сумом награђујемо, јер нема новца којим може да се плати њихова храброст и људскост. Хвала им, у име Града и свих Новопазараца, посебно оних који су се путујући ка Сјеници или Сарајеву нашли на удару снежне олује”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

За директора предузећа „Нови Пазар - пут” Александра Грбовића, запослени у предузећу у које је недавно дошао су највреднији људи са којима је радио у Србији. Ноћ је провео са њима на терену, па се и сам, без да то сазна од других, уверио у њихов рад, херојство и пожртвованост.

„Ви сте понос града, регије и нашег предузећа. Нема начина да вам захвалим за ангажман и за посао који сте обавили. Власници предузећа ће све вас који сте били ангажовани те ноћи и радили свој и туђи посао наградити са по 30 хиљада динара”, рекао је директор предузећа “Нови Пазар - пут” Александар Грбовић.

Херој регије и предузећа „Нови Пазар – пут” је машиниста Мирсад Шеховић. О његовом подвигу говори се у читавој земљи, херој који је у леденој ноћи сате проводио у спасавању људи, ризикујући свој живот спасио је на десетине других живота.

„Нисам ја никакав херој. Помогао сам колико сам могао, нисам мислио о себи у тим моментима. Најважније ми је било да стигнем до аутомобила, и одмах бришем прозоре да видим да ли су људи живи. Страх у очима, али и осмех када ме угледају људи у заробљеним аутомобилима ми је највећа награда и нешто што ћу заувек памтити”, рекао је Мирсад Шеховић, радник предузећа „Нови Пазар – пут”.

На пријему код градоначелника Бишевца путари ангажовани на зимском одржавању путева, учесници евакуације људи из 70 завејаних аутомобила, испричали су како је текла акција, борба са ветром и сметовима која је трајала тринаест сати.

Подсетимо, протекле недеље јак ветар и снег који је на подручју Сјеничко-пештерске висоравни за ноћ нападао преко једног метра потпуно је од света одсекао тај део Санџака.

Саобраћај на магистралном путу Нови Пазар – Сјеница био је готово два дана у прекиду због снежних наноса високих и до пет метара, великог броја завејаних аутомобила на том путном правцу и сложених временских прилика. У сметовима се нашло око 70 возила, из њих су готово тринаест сати путари и спасиоци евакуисали труднице, децу, бебу стару свега неколико дана, старе и болесне.

 

Aгенција Анадолија / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Novi Pazar Putari direktorka kancelarije ljudska i manjinska prava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.648 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)