Ово је ознака која вам убудуће гарантује квалитет беле технике 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Ово је ознака која вам убудуће гарантује квалитет беле технике
Trenutno na sajtu: 871       |       Podeli:
22.04.2017 | 0 коментар(а)



Грађани Србије ће од следећег месеца моћи да купују техничку робу са ознаком ААА која ће означавати да је та опрема сигурна,

квалитетна и усаглашена са европским стандардима.

Ова ознака гарантоваће да је техничка роба претходно прошла контролу неке од 11 акредитованих лабораторија. Ове лабораторије добиле су опрему из претприступних фондова ЕУ, а 500.000 евра је дало Министарство привреде. Укупна вредност пројекта је пет милиона евра. Ова опрема ће се користити за испитивање производа, као што су шпорети, машине за веш, пегле, лична заштитна одела, грађевински производи, опрема која се користи у експлозивним атмосферама...

Тим поводом потписан је уговор између Министарства привреде и 11 лабораторија о коришћењу опреме за испитивање и мерење производа, односно за потврђивање усаглашености техничких производа и апарата које се пласирају на тржиште.

То значи да ће безбедност индустријских производа који буду произведени у Србији бити истоветна онима који су произведени у ЕУ. То би такође требало да доведе до повећања конкурентности српске индустрије на тржишту.

Тим поводом, на конференцији за медије помоћник министра привреде у сектору за квалитет и безбедност Јован Петровић нагласио је да су овакве савремено опремљене лабораторије од велике важности за Србију, имајући у виду да је извоз порастао за 11,5 одсто у односу на претходну годину.

- Потребно је да наша привреда у производњи применује одређене стандарде и захтеве за безбедност производа. Без таквих стандарда нашим производима нема места ни на једном тржишту - рекао је Петровић.

Као симбол безбедности уводи се знак ААА који ће бити замењен ознаком Ц када Србија буде постала чланица Европске уније.

Година безбедности производа

У сарадњи са Европском унијом, Министарство привреде покреће кампању “Безбедност нема цену”, а њен основни циље је подизање свести грађана и саме привреде о значају примене прописа у области безбедности, како за личну безбедност грађана, њихове имовине и животне средине тако и за конкурентност српске привреде на тржишту.

Извор: Блиц, Ј. Алексић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.012.060 посета
Тренутно на сајту: 872 посетилац(a)