Расписан конкурс за школску сцену 2018 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Расписан конкурс за школску сцену 2018
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
23.01.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Милановачко позориште и Културни центар расписали су конкурс за „Школску сцену 2018“ - фестивал позоришног

стваралаштва ученика основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац.

Право учешћа на Конкурсу имају све матичне основне и средње школе са подручја општине које до 27. априла доставе пријаве Милановачком позоришту или Културном центру. Школе за фестивал могу да пријаве највише три представе.
Смотра је такмичарског карактера, а представе ће се изводити у договору са Организаторима у матичним школама или у Великој сали Културног центра (Дом културе). Школе које желе представе да изводу у Дому културе, за пробу ће моћи да користе искључиво дан предвиђен за наступ.

Организатори имају обавезу да наставницима – редитељима представе, на њихов захтев обезбеде консултанску помоћ за реализацију представе.

„Школска сцена“ биће реализована у периоду од 8. до 30. маја 2018. године.
Преносни пехар Фестивала додељиваће се за најбољу представу у све три старосне категорије (млађи основци (од I до IV разреда), старији основци (од V до VIII разреда, и средњошколци), као и за најбоље изведену лутка представу.

Организатори Смотре додељиваће награде и за најбољу мушку и најбољу женску улогу. Ученицима који се пласирају у ужи круг кандидата за глумачке награде организатори Смотре доделиће чланске карте Милановачког позоришта.

Због немогућности организовања већег броја проба у Дому културе препорука Организатора је да представе буду од 30 - 45 минута и са мањим бројем глумаца.
Пријаве за Конкурс достављају се Милановачком позоришту или Културном центру Горњи Милановац, (адреса: Трг кнеза Михаила 1, 32300 Горњи Милановац - са назнаком “ШКОЛСКА СЦЕНА 2018“ ).

Иначе, у протеклих 11 година милановачке школе су на сцену поставиле 97 позоришна комада у којима је представљено више од 1000 улога које су тумачили ученици из Горњег Милановца, Прањана, Рудника, Угриноваца, Такова, Каменице, Брђана, Враћевшнице и других места општине.Тачан број посетилаца - није познат, али су процене да их је на протеклих једанаест фестивала било више од 27.000.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.032 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)