Бубе у соби на мору враћају вам пола пара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Бубе у соби на мору враћају вам пола пара
Trenutno na sajtu: 604       |       Podeli:
24.05.2017 | 0 коментар(а)



Туристи који у апартману на мору открију бубе, има право да од туристичке агенције тражи да му врати до 50 одсто цене уплаћеног аранжмана.

Иако то многи путници не знају, право на повраћај дела новца имају и ако им одмор преседне због несносне буке, или уместо 50 метара до плаже “шипче” пола километра. Право на жалбу грађани имају је уговором обећано, а није испуњено, каже Зоран Николић из Насионалне организације за заштиту потрошача.

“Ако је агенција понудила аранжман у хотелу с базеном, а он пет од десет дана није радио, онда труста има право на одштету. Трокреветни апартман мора да има три кревета, а не два кревета и помоћни лежај. Ако смо платили арартман, кухињу у њему мора бити одвојена и имамо право на жалбу ако смо добили студио у коме је кухиња у сколу собе. Имамо право на одштету и ако је у близини превелика бука прашина са градилишта”, истиче Николић.

У Туристичкој инспекцији истичу да се највише пријава грађана на рад туристичких агенција односило на мањи ниво комфора, непостојања климе, мини-бара, базена, игралишта за децу, већу удаљеност смештаја од плаже, нељубазност водича и нехигијену објекта.

“Жалили су се да у собама има мрава, комараца, буба, да је постељина прљава, да се собе не ћисте, не оскудан јеловник без меса”, истичу у Туристичкој инспекцији.

Сулуде жалбе

Да осим оправданих туристи имају и бизарне жалбе, потврђује Александар Сеничић, директор Насионалне асоцијације туристичких агенција Србије који каже да су биле жалбе да море није довољно слано.

“Имали смо туристу који се жалио да је море било узбрдо, а не низбрдо, а он има проблема са куковима”, рекао је Сеничић.

Извор: Курир, Славица Томчић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.727 посета
Тренутно на сајту: 605 посетилац(a)