Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије милешевске 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије милешевске
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
18.02.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - По благослову Епископа милешевског Атанасија, јуче је у епископској резиденцији

у Пријепољу одржана је седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије милешевске.

Седници су поред чланова присуствовали и председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић,– председник општине Пљевља Мирко Ђачић и  председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић и Владика Атанасије, фото: сајт Епархије милешевске

Након прочитане молитве, у поздравном слову, Епископ Атанасије је истакао да је веома важно да сагледамо контекст живота и историјског тренутка у коме деламо на добробит Цркве и друштва на простору ове Епархије:

 „Епархија милешевска је део Саборне Цркве и не сме се посматрати засебно, и зато је веома важно да се добро хармонизујемо са целом Црквом, да будемо њен здрав део“, нагласио је Епископ Атанасије.

Затим су чланови Савета и Одбора изнели своја запажања што се тиче целокупне ситуације у Епархији милешевској сложивши се да је највећи проблем на овом простору низак наталитет и одлазак људи у веће градове у потрази за послом и бољим материјалним условима живота, и да је неопходно да се као друштво више ангажујемо да се свеукупна ситуација у градовима Епархије милешевске поправи.

Секретар ЕУО-а протојереј Бранислав Стојановић представио је присутнима извештај о финансијско - материјалном пословању Епархије у предходној 2017. години а затим и експозе предлога буџета за 2018. годину. Ђакон Горан Крстић је предочио годишње пословање централног епархијског магацина.

Протојереј - ставрофор Јово Андан је говорио о заштити и газдовању шумама Епархије милешевске. Посебно је нагласио да је урађена десетогодишња основа газдовања шумама и иста је усвојена од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, чиме се отварају могућности за запошљавање младих људи који своју будућност виде на овом простору.

Годишњи извештај о раду радија Милешеве представио је директор радија, протојереј-ставрофор Марко Папић. Према његовим речима, програм радија се реализује у циљу унапређења верске културе, промовисања предањских вредности хришћанске вере и учења, хришћанског уметничког стваралаштва, али и информисања о националним историјским догађајима значајним за изградњу националног идентитета. Важне су чињенице да се од 25. новембра програм радија може пратити и путем интернета и да Епархија милешевска поред радија има и своје друго гласило – епархијски сајт. Предложено је да се оснује мисионарско - информативна служба која би поред радија и сајта обухватила и епархијски часопис који је у плану.

Епископ милешевски Аатанасије, фото: сајт Епархије милешевске

Координатор за верску наставу Епархије милешевске, протојереј Игор Ерић поднео је извештај о верској настави у којем посебно истиче податак да је на нивоу целе Епархије одазив ученика на верску наставу изузетно висок и да износи скоро 80 %.

Последња тачка дневног реда односила се на заједничко промишљање о плановима у текућој 2018. години а нарочито о припремама за прославу јубилеја – 800 година манастира Милешеве.

На крају заседања, Епископ милешевски Атанасије се захвалио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе пожелевши им благословен почетак Великог поста и да у радости и међусобној љубави дочекају Празник Христове свепобеде – Васкрс.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.751.749 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)