Изузетан потенцијал верског туризма у Азбуковици 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Изузетан потенцијал верског туризма у Азбуковици
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
30.10.2017 | 0 коментар(а)



Љубовија - Са мноштвом природних лепота и туристичких потенцијала Азбуковица се позиционирала на туристичкој карти Србије.

Туристичка организација Љубовије организује прегршт манифестација током читаве године. Спортско-рекреативни туризам, сеоски туризам, Дрина, Бобија, кањон Трешњице су само део туристичке понуде.

Богатство Азбуковице огледа се и у светињама које има скоро свако село и које су изузетно посећене, 13 цркава и четири манастира.

Манастир Св. Владике Николаја Велимировића на Соко граду, фото: ТО Љубовија

Градска црква Св. Преображења господњег је смештена у центру варошице, манастир Св. Владике Николаја Велимировића на Соко граду сваке године обара рекорде у броју посета. Годишње ову светињу посети око сто хиљада верника из целог света. Смештен је у подножју Соколских планина. Нетакнута природа, мир, спокој, лепа реч свештеника Немање су оно што вас чека када га посетите. У залеђу манастира су смештени капацитети за смештај верника, музеј, сувенирница, библиотека… Бројне стазе за шетњу, крст на највишој стени, поклон од господина Хорста Вробела.

Манастир Св.Тројице у Поднемићу, фото: ТО Љубовија

Манастир Св.Тројице у Поднемићу је изузетно посећена светиња, око 40.000 верника годишње дође у посету. Духовник Серафим, који службује у манастиру за свакога има лепу реч и родитељски савет. Многи су решење проблема и помоћ пронашли у дугим и мудрим разговорима са оцем Серафимом. У манастиру се налази покров Св. Петке, донет из румунског града Јашија. Поглед из дворишта манастира на долину Дрине и босанске планине је нешто незаборавно.

Манастир Св. Тројице у Читлуку, фото: ТО Љубовија

Манастир Св. Тројице у Читлуку на челу са игуманијом Јефимијом отворена срца дочекује бројне вернике који походе ову светињу. Околина манастира је изузетно уређена. Нетакнута природа, мудри савет игуманије, лепа реч оплемениће ваше срце и вратити мир.

Манастир Огњене Марије у Рујевцу је светиња која све више привлачи посетиоце.

Црква Св. 12 Апостола у Доњој Оровици, фото: ТО Љубовија

Посебну пажњу привлачи црква брвнара у Доњој Оровици посвећена Сабору Св. 12 Апостола, стара преко 200 година.

Црква посвећена Св. Апостолима Петру и Павлу, фото: ТО Љубовија

Затим црква у Селанцу посвећена Св. Апостолима Петру и Павлу из ХIII века.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.450 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)