Пети по реду Некст фестивал крајем априла у Ужицу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пети по реду Некст фестивал крајем априла у Ужицу
Trenutno na sajtu: 254       |       Podeli:
13.03.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Пети, јубиларни хуманитарни NEXT (Некст) фестивал, одржаће се и ове године у Ужицу 28. и 29. априла у Градском културном центру,

саопштили су данас организатори.

На два стејџа Public и 031 Republic наступаће нека од водећих имена домаће рок и електронске сцене. Звезде Некст фестивала су Дадо Топић & Time after Time, Eastock, Марко Вуковић и Лука Вуковић b2b Иван Радојевић.

На Public стејџу публика ће се подсетити на све велике хитове који красе Топићеву дугу и раскошну каријеру.

Песме Македонија, Да ли знаш да те волим, Суперстар и многе друге у новим аранжманима представљају Даду Топића у сасвим модерном издању. Банд Time After Time је најјача концертна подршка до сада, због чега ћете уживати у овој незаборавној вечери.

Част да отвори овогодишњи Некст фестивал 28. априла припала је четворочланом рок саставу из Ужица Eastock-u, који се и афирмисао управо на овом фестивалу претходних година.

Своје учешће на Некст фестивалу потврдио је и један од најпознатијих београдских ди-џејева Марко Вуковић, а уз њега ће се за атмосферу 031 Repulic стејџ побринути ди-џеј двојац Лука Вуковић b2b Иван Радојевић, већ увелико познати по сјајној енергији коју праве на журкама широм Србије и региона.

Некст фестивал од самог оснивања има хуманитарни карактер. И ове године, главни организатор Shift 2 сва прикупљена средства од фестивала донираће за опремање Друштву за ментално недовољно развијена лица (МНРЛ) "Анђели" из Ужица.

Shift 2 је непрофитна организација која се током целе године труди да младима у Ужицу и околини створи што занимљивије садржаје којима би могли да употпуне своје слободно време. Укрштањем ових идеја настао је њихов најзначајнији пројекат – музички фестивал Некст у оквиру ког је прошле године у просторијама Градског културног центра био отворен и први затворени скејт парк у Србији.

Да подсетимо да је на досадашња четири фестивала било више од 12.000 посетилаца, учествовало је око 50 најактуелнијих бендова и ди-џејева из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, а пружена је прилика и младим и неафирмисаним бендовима да наступају пред локалном публиком. Уз помоћ великог броја волонтера и спонзора током четири године постојања фестивала прикупљено је преко 600.000 динара који је дониран у хуманитарне сврхе ужичком породилишту, МНРЛ "Анђели", удружењу "Родитељ – Ужице" и Општој болници Ужице.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.375 посета
Тренутно на сајту: 255 посетилац(a)