Резервату Увац два милиона за чување и унапређење заштићеног подручја 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Резервату Увац два милиона за чување и унапређење заштићеног подручја
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
21.11.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Министарство за заштиту животне средине доделило је субвенцију од готово

два милиона динара Специјалном резервату природе “Увац” намењених за презентацију, чување и унапређење заштићеног подручја на којем станује белоглави суп.

Србија бригу о својим грађанима води и кроз бригу о природи и ресурсима, а нема бољег начина да се очувају ресурси него да политику животне средине, циркуларне економије и одрживог развоја уградимо у сваку секторску политику, што ће у Србији започети усвајањем закона о климатским променама, рекао министар заштите животне средине Горан Триван на састанку поводом доделе субвенција управљачима заштићених подручја.

Министар је тим поводом свечано потписао уговоре са 21 управљачем заштићених подручја, којима се додељују преостала средства за субвенционисање заштићених природних добара од националног интереса у 2019. години у износу од преко двадесет три милиона динара. Са данашњом расподелом, Министарство је у 2019. години за заштиту природе доделило субвенције у укупном износу од око 230 милиона динара.

У Србији је проширена територија под заштитом на близу осам посто њене територије, и до данас проглашено преко 460 заштићених подручја, од чега 83 заштићена подручја од националног значаја (са И режимом заштите). Додељене субвенције, помоћи ће у спровођењу програма и мера заштите како у раније заштићеним, тако и у новопроглашеним заштићеним подручјима. Ове и претходне године проглашено је нових седам заштићених подручја, а до краја године очекује се доношење још седам нових уредби о заштити.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos uvac cuvanje unapredjenje zasticeno podrucje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.664 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)