Број новозаражених благо опада, расте интересовање за вакцинацију 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Број новозаражених благо опада, расте интересовање за вакцинацију
Trenutno na sajtu: 270       |       Podeli:
14.11.2021 | 0 коментар(а)



Епидемијска ситуација се лагано смирује. Последњих дана бележи се пад новооболелих на дневном нивоу, а добра вест је да је и веће интересовање за вакцину.
Фото: ГЗС, илустрација

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 6.509 хоспитализованих пацијената. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налази 274 особа. 

Да је се ситуација са коронавирусом полако побољшава сведоче и лекари из црвене зоне. УКБЦ "Земун"последњих месец дана се ситуација променила-дневно су збрињавали до 180 пацијената, апоследњих дана за трећину мање.

Директор Земунске болнице, професор Драгош Стојановић је истако да ковид мере дају резултате и да су то примарни показатељи једног благог попуштања вируса и благог побољшања опште ситуације.

Ковид пропуснице примењују се у угоститељским објектима већ више од две недеље. Од понедељка, изменама и допунама Владине уредбе, овајдокумент је обавезан од 20 сати, уместо од 22 сата у свим угоститељским објектима, коцкарницама и кладионицама.

Медицинска заједница широм света спроводи истраживања и клиничка испитивања, како би се становништво заштитило и излечило од ковида-19. Пулмологија ужичког здравственог центра први пут јеукључена у израду студијеу трећој фази тестирања новог лека, и резултати о његовој ефикасности су задовољавајући.

Клинички је тестиран лек на бази моноклонских антитела, у терапији особа са позитивним пи-си-ар тестом, са благом, умереном формом ковида-19 у раној фази, а које су, због гојазности, старости, или одређених хроничних обољења у великом ризику од прогресије болести.

ГЗС/ Извор: Танјуг, РТС



PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pacijenti korona vakcinacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.659.672 посета
Тренутно на сајту: 271 посетилац(a)