Дринска регата званично најбоља манифестација у Србији у 2016. години 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Дринска регата званично најбоља манифестација у Србији у 2016. години
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
28.09.2016 | 0 коментар(а)



Манифестација Дринска регата, овогодишњи је добитник награде „Туристички цвет“ у категорији „Најбоља манифестација“ за 2016. годину.

На великој свечаности у Београду, ова најпрестижнија награда у туризму, коју додељује Туристичка организација Србије на Светски дан туризма, уручена је Спортско-туристичком центру Бајина Башта.

Скуп је отворио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, док је награде добитницима уручила директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић је рекла да се награда "Туристички цвет" која се додељује на дан обележавања Светског дана туризма, даје свима који су допринели побољшану промоције турстичке привреде Србије.

"Кроз многобројне кампање ТОС-а остварили смо повећање броја домаћих и иностраних туриста, повећање броја ноћења и девезног прилива", рекла је Лабовић.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да је циљ да у наредне четири године девизни прилив од туризма буде повећан од 1,1 милијарду долара на 2,2 милијарде долара.

"План је да садашњи туристички промет од 2,5 милијарде долара повећамо на 3,7 милијарди долара, а да број ноћења туриста у Србији у наредне четири године буде повећан а 6,6 на 9,6 милиона", рекао је Љајић

Традиционално, и ове године Туристичка организација Србије (ТОС) доделила је највећа национална признања за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма Србије - "Туристички цвет 2016".

Награде су додељене на свечаности у Музеју историје Југославије у Београду, а добитници су:

- Туристичка организација општине Сремски Карловци, у категорији "Туристичка организација"

- Дринска регата - Бајина Башта, у категорији "Туристичка манифестација"

- Етно село "Моравски конаци" - Велика Плана, у категорији "Угоститељски објекат за смештај"

- ЈП Природњачки центар Свилајнац и удружење "Србија за младе", у категорији "Организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга"

Такође су додељена и специјална признања институцијама које су кроз своје активности допринеле побољшању имиџа наше земље у свету, и помогле промоцији Србије као атрактивне туристичке дестинације.

Овогодишњи добитници специјалног признања су Олимпијски и Параолимпијски комитет Србије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.144.673 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)