Могућа наплата путарине на магистралним путевима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Могућа наплата путарине на магистралним путевима
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
18.05.2020 | 0 коментар(а)



Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак изјавио је данас да се тражи начин да се растерети саобраћај тешких камиона Ибарском
Могуће увођење плаћања путарине на магистралним путевима, Фото: ГЗС

магистралом, те да постоје идеје да се можда уведе плаћање путарине на магистралним путевима.
Ибарском магистралом, каже, саобраћа доста тешких возила, уместо да, ради безбедније вожње, иду ауто-путем Дробњак истиче да, упркос саобраћају на ауто-путу "Милош Велики", на Ибарској магистрали има возила, те да ова деоница није у великој мери растерећена, а да је била и да ће остати опасна.

Деоница Овчар Бања - Ужице биће завршена до 1. септембра, Фото: ГЗС

"Има доста камиона који избегавају да плаћају путарину. Имамо идеју да видимо да на тим магистралним путевима, где има доста тешких возила, да почнемо да наплаћујемо путарину, како би, ради безбедности, те тешке камионе натерали да користе ауто-пут", рекао је Дробњак за РТС.
Директор "Путева" рекао је да су путари радили и током ванредног стања, и навео да су путари радили и за време епидемије на деоницама ка северу, југу, западу и истоку Србије.
Наводи да се тренутно раде деонице Брза Паланка-Кладово, Власотинце-Своде, обилазница око Београда, као и пут од Овчар Бање ка Ужицу.
Истиче да је завршена деоница од Батроваца до Кузмина, и да то сада изгледа "као писта у Монци".
Најзахтевније деонице, где има доста проблема, јесу Прељина-Пожега и обилазница око Београда.
Према његовим речима, друга цев тунела "Стражевица" биће пробијена за 15 дана.
"Имамо четири велика моста на том делу и то треба да буде завршено до краја идуће године. Највећи проблем у Србији је обилазница око Београда, јер је ту велики саобраћај", истиче Дробњак.
Што се тиче деонице од Куле до Врбаса, Дробњак наводи да су извођачи кренули да раде и да ће завршити до новембра, а пројекат се финансира новцем Светске банке.
Најављује да ће веома захтевна деоница од Овчар Бање до Ужица бити завршена до 1. септембра, а током туристичке сезоне радови могу бити привремено прекидани, како се не би стварале гужве, каже Дробњак.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


drobnjak ddeonica putarina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.250 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)