Вучић: Ми не лажемо наше грађане као неки 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Ми не лажемо наше грађане као неки
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
20.02.2017 | 0 коментар(а)



Пред Србијом су нова турбулентна времена, многи једва чекају да Србију уруше и да је дестабилизују, а ми им поручујемо да ћемо Србију

 

Пред Србијом су нова турбулентна времена, многи једва чекају да Србију уруше и да је дестабилизују, а ми им поручујемо да ћемо Србију да чувамо и сачувамо, поручио је премијер Александар Вучић из Врбаса.

О парламентарним изборима за који дан

Вучић је изјавио да ће се у наредним данима видети да ли ће бити и ванредних парламентарних избора. Како је рекао, и председнички избори су на неки начин провера легитимитета.

Премијер је данас у Врбасу поводом радова на реконструкцији школе "Петар Петровић Његош", а у разговору са грађанима, који су га дочекали, рекао да нико не сме и не може ни да помисли да ће нашу земљу да дестабилизује или уруши.

"Нека нова турбулентна времена су пред нама, Бошњаци траже ревизију пресуде МСП за геноцид, Хашим Тачи тражи улазак у УНЕСЦО и Савет Европе, а многи у Србији једна чекају било какву нестабилност, не би ли Србија ослабила....", рекао је Вучић.

"Поручујем им да ћемо Србију да чувамо и сачувамо", рекао је Вучић.

У Врбас је дошао, каже, због реконструкције школе, која је важна као и свака београдска школа, и треба да има исте, ако не и боље услове за наставу:

"Мора да се води рачуна о читавој Србији и сваком њеном појединцу и посебно о будућности деце", приметио је председник српске владе.

Премијер је у том смислу навео да су јавне финансије стабилизоване, да Србија нема мањак у буџету, да не задужузјемо нашу децу, и да мало по мало поправљамо животни стандард, а свако зна да долази боље време.

"Ми не лажемо грађане, као што то други раде у кампањи, неки су се већ осетили силним и моћним, али ми нећемо да устукнемо и уплашимо се", рекао је Вучић.

"Нисам се нимало уплашио, а нисте ни ви и борићемо се свим срцем, свом снагом за нормалну и пристојну Србију", додао је.

Како је рекао, могу да имају новца колико хоће, могу да троше колико хоће, али своје жеље неће моћи да испуне.

"Ви сте они који знате шта је то независност и суверенитет једне земље", рекао је Вуцић и додао да је Србија данас политички независна земља и нико нам "не кроји капу".

"Нема тог амбасадора који ће да каже - ’мора Србија да то уради или мора ово да уради’...Србија мора да ради само оно што њен народ хоће и руководство које је изабрала", подвукао је Вучић.

Он је додао да Србија јесте на путу ка ЕУ, али и да је једина европска земља која није увела санкције Русији, нити ће то учинити.

До среде о ревизији тужбе

Вучић је изјавио је данас да ће најкасније у среду разговарати с предствницима власти и опозиције у Републици Српској о најави захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије за геноцид. "Очигледно је да су пред нама турбулентна политичка времена у региону за које нисмо ни најмање одговорни... Важно је да са свима трезвено разговарамо, треба да спустимо лопту", рекао је Вучић. Он је рекао да је Србија ништа лоше није урадила и да је уложила много труда у очување мира и стабилности у региону, као и да ће наставити то да чини. Он је казао да "није добра намера" која стоји иза захтева за ревизију тужбе, јер изражава жељу да се више говори о прошлости него о будућности. "Нисмо довољно између себе разговарали, нисмо ушли у ципеле оног другог и покушали да схватимо њихове проблеме", рекао је Вучић и додао да цела ситуација удаљава Србију и БиХ од помирења и већег разумевања.

Наслови.нет










PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.362 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)