Tрнавац: Определили смо се на којој смо страни, нисмо кукавице које једва чекају да им се нешто да 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Tрнавац: Определили смо се на којој смо страни, нисмо кукавице које једва чекају да им се нешто да
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
14.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Реагујући на дешавања у Београду и протесте у Чачку који трају већ неколко дана, председник
Председник ГрО СПС у Чачку Немања Трнавац, фото: ГЗС

ГрО СПС у Чачку Немања Трнавац огласио се саопштењем за јавност у коме између осталог каже да Социјалистичка партија Србије и Градски одбор у Чачку постоје 30 година, а у својој историји су проживели два ,,Пета октобра".

У саопштењу се даље наводи:

"Први се догодио 1996. године, када је СПС Чачак отишла у опозицију,а том прииком нисмо имали приговора на изборну процедуру, након чега смо трпели страховите тортуре од стране политичких противника као што су трпеле и наше породице. Тада су демонстрације дириговано усмераване на кућне адресе виђењих социјалиста,а еклатантан пример је Рајко Баралић и тадашња опсада зграде у којој и данас живи. Други ’Пети октобар’ догодио се 2000. године када је нападнута зграда ГрО СПС Чачак и том приликом је покрадена опрема телевизије С која је била смештена у нашим просторијама где је сечена моторним тестерама и секирама, а потом је завршила на тадашњој демократској односно ’слободној’ телевизији Чачак. У том походу на нашу зграду срушен је и велики билборд са крова.

Поучени великим животним и политчким искуством, многима смо опростили, али је природно да нисмо заборавили. Данас смо сведоци дешавања протеста у Србији, па и у нашем граду,а посебно имамо обзира према епидемиолошкој ситуацији и трудимо се да нашим изјавама не стимулишемо људе да излазе на улице. Сматрамо да народ има право да изражава своје незадовољство, али најоштрије осуђујемо било какво уништавање имовине и угрожавање сигурности, при том мислимо на каменовање просторија наших коалиционих партнера из СНС што је учинила група и ми кажемо хулигана, јер сам чин онога што су урадили их сврстава у ту групу у нашем друштву.

Од почетка протеста налазимо се у својим просторијама и видимо да деведесет процената тих демонстраната чине изузетно млади људи. Природно је да млади у себи носе бунт и да буду поводљиви али такође осуђујемо и рестлове опозиције који желе на том таласу младалачке непромишљености да профитирају па околишају око њих и крију се иза те младости желећи да се наметну као њихови лидери и хероји. Такође не можемо да не приметимо и поларизовање на медијској сцени Чачка и давања простора различитим политичким актерима нашег града, као и онима који се нису квалификовали за ову политичку сцену, а све у нади да када све ово буде јуче, не замере се онима који имају највећу жељу да буду на челу овог града али немају храбрости да се ,,измере’’ колико их народ подржава. Свесни смо да је скоро педесет процената оних који имају право гласа у Чачку дало свој суд на изборима и ми као ГрО СПС Чачак у том уделу имамо 11, 02 процената тј. око 5000 гласова, односно 2000 суграђана више је указало поверење нашој Партији него на претходним изборима 2016. године.

Када се све ове страсти смире ми нећемо похрлити да нам се нешто да, знамо да наши коалициони партнери из СНС имају преко шездесет процената и да сами могу да формирају власт. Овом прилкиом поручујемо свима да смо се ми определили на којој смо страни и да нисмо кукавице које једва чекају да нешто добију. Подсећамо наше коалиционе партнере да су неки данас виђенији напредњаци из Чачка били 5. окотбра у Народној скупштини и рушили нашег тадашњег председника Слободана Милошевића. Не желимо да нам се замера и спочитава што нисмо на прву лопту скочили и дали саопштење односно осудили каменовање. Сматрам да смо имали до сада одличну сарадњу у Чачку и подржавали рад председнка ГрО СНС и градоначелника господина Милуна Тодоровића који је отворио Чачак за инвестиције и улагања у нова радна места, односно развијао град у свим сегментима колико је то могуће, а и схватио наш потенцијал и дао нам шансу да то и покажемо, на чему смо захвални.

Као одговорна Партија која је на првом месту државотворна и која недвосмислено следи политику нашег председника Ивице Дачића, поступамо и ми на локалном нивоу у складу са тим и осуђујемо иступања и учешће на протестима људи који се доводе у везу са СПС.

Пошто се за Чачак и негатвине појаве у вези протеста доводи начелница Градске управе за урбанизам госпођа Весна Дмитрић и њен син Лазар, који је на свом Фацебоок профилу објавио фотографију са протеста у Београду под називом ’Миран протест’, као Партија која партиципира у власти у Чачку, а која је преузела одговорност за ту градску управу, сходно својој одговорности и моралу ћемо реаговати, а то значи да она више неће обављати ту функију. Не можемо да је искључимо из СПС пошто госпођа Дмитрић није члан СПС, јер када смо преузели одговорност за руковођењем том управом и указали поверење госпођи Дмитрић која је била запослена у управи, ми смо имали један једини услов, а то је да свој посао спроводи у складу са законом и одговорно, на чему смо јој данас захвални. Да се разумемо, сматрамо да свако ко је повезан са протестима на директан или индиректан начин није морално да буде на функционерској позицији, али сматрамо да госпођа Дмитрић не заслужује у новинском тексту оцену једног одборника да се није истицала у раду, јер за све инвестиције које су реализоване у Чачку, а било их је пуно, морали су се створити урбанистички услови па су некада седнице Градског већа и Скупштине града имале по десетак тачака из те области које су госпођа Дмитрић и њен тим припремали и заступали", наводи се у саопштењу председника ГрО СПС у Чачку Немање Трнавца.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak sps protesti vlast nemanja trnavac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.413.877 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)