У Прибоју спремно дочекују зимску сезону 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
У Прибоју спремно дочекују зимску сезону
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
07.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Зимске службе у општини Прибој спремно дочекују зимску сезону, закључак је са

седнице Штаба за ванредне ситуације општине Прибој.

Зимско одржавање пет општинских категорисаних путева у периоду од 1. децембра 2019. до 31. марта 2020. године локална самоуправа поверила је ЈП за одржавање грађевинског земљишта и развој Прибој које је, по спроведеном тендеру, склопило уговоре са подизвођачима, наводи се на сајту општине.

За ове намене из општинског буџета биће издвојено око 2,5 милиона динара, плус набавка 140 тона каменог агрегата односно ризле, као и набавка 10 до 15 тона соли за потребе наших суграђана коју ће према достављеним списковима моћи преузимати наши грађани, пре свега из виших делова града, вероватно већ од понедељка 9. децембра.

Иначе, градски део саобраћајница од Зеленца до новог бетонског моста преко Лима, зимско одржавање је поверено ЈКП Услуга из Прибоја, са приоритетом за пут према Фабрици воде и Болници односно Дому здравља Прибој. Ово предузеће поред камиона са чистачом и посипачем соли и трактора "Рондо", који ће чистити тротоаре и уже улице у новом делу града, од ове године има и нови трактор као донацију ЈГП Чистоћа из Београда који ће од ове сезоне бити ангажован на чишћењу снега у старом делу Прибоја.

У овом предузећу већ су набавили и 35 тона соли по тендеру ће ако буде потребе моћи да набаве још 50 тона, обезбеђене су и две тоне калцијум - хлорида за посипање улица за време изузетно ниских температура где со не реагује, а набављено је и 15 кубика одговарајућег каменог агрегата односно ризле, која ће се посипати само у екстремним ситуацијама како не би долазило до оштећења возила али и загушења кишне канализације у граду.

Како се чуло на седници Општиснкго Штаба за ванредне ситуације предузете су и све мере за нормално функционисање Слободне зоне Прибој у зимском периоду, где је ЈКП Услуга уступило један трактор на стално коришћење којим ће се 24 сата чистити саобраћајнице унутар Слбодне зоне, као и успон на прилазном путу у Зону.

Као закључак са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Прибој чуло се и да су предузете све потребне мере да снабдевање водом у току зимског периода буде стабилно, као и снабдевање електричном енергијом, где током зиме до прекида у снабдевању струјом најчешће долази као поседица обилнијих падавина или леда, који проузрокују кидање односно пуцање електропроводника на далеководима или нисконапонској мрежи, па је у том контексту Електродистрибуција Прибој, превентивно, наравно где је стигла, јер не располаже адекватном радном снагом за те послове, самостално раскресала осам километара електро мреже, и то по њима, на најкритичнијим линијама.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ STAB ZA VANREDNE SITUACIJE ZIMA SPREMNOST SLUZBE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.727.998 посета
Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)