У Моравичком округу троструко више градилишта у односу на претходних пет година 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
У Моравичком округу троструко више градилишта у односу на претходних пет година
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
15.11.2019 | 0 коментар(а)



До 12. новембра 2019. године извођачи, подизвођачи и инвеститори поднели су инспекцији
Илустрација, фото: ГЗС

рада у Моравичком управном округу 866 пријава за извођење различитих врста грађевинских радова на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.

У истом периоду прошле године поднето 605 пријава радова, што значи да је у овој години број увећен за 43,14 одсто.

Као највећи инвестициони подухват, пријављени су радови и креће се са изградњом аутопута Прељина – Пожега, у дужини од 30,9 км (вредност радова је 450 милиона еура), а највећи број се реализује на подручју града Чачка – 535, општине Горњи Милановац – 200, Ивањица – 85, док се најмање гради у општини Лучани – само 21 пријава радова.

Највише се гради у Чачку

Између осталог, на територији града Чачка гради се 19 нових производних хала међу којима је највећи објекат „Ворвек“ у Прељини са 45.000 метара квадратних халског простора, 13 стамбених зграда у којима су већ у току градње продати готово сви станови, пет објеката намењених за издавање за свадбе и весеља, врши се темељна реконструкција ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку…

Међу општинама предњачи Горњи Милановац

У општини Горњи Милановац гради се једна стамбена зграда, две производне хале и врши темељна реконструкција ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу, у Ивањици се граде две стамбене зграде а у Лучанима уређује речно корито Бјелице, изграђен је базени и грди се Црква у Лучанима…

На целој територији Моравичког округа, у свим локланим самоуправама, пријављен је велики број радова на изградњи и поправци локалних путева.

Највише државног новца уложено у Лучане и Ивањицу

Највише државног новца је уложено у неразвијеније локалне самоуправе, општине Лучани и Ивањицу. У Драгачеву се приводе крају радови на изградњи и поправци око 30 локалних и некатегорисаних путева чија укупна вредност износи око 500 милиона динара, док у општини Ивањица у само један путни правац од Придворице до Девића биће инвестирано око 366 милиона динара а завршетак радова се очекује до половине наредне године.

Скоро троструко више градилишта у односу на претходних пет година

Судећи према пријавама радова, бележи се стални раст улагања у различите врсте инфраструктурних и грађевнских објеката. Тако, у Моравичком управном округу за извођење различитих врста грађевинских радова на градилиштима на територији Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана поднето је: 2015. године 352 пријаве радова, 2016. године 447, 2017. године 597 и 2018. године 696 пријава радова.

 

Инфо лига / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ivanjica gornji milanovac lucani gradilista

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.307.143 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)