ГрО ПУПС - Највише захтева пензионера за Домове за стара лица 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
ГрО ПУПС - Највише захтева пензионера за Домове за стара лица
Trenutno na sajtu: 263       |       Podeli:
19.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У 16 градова широм Србије, ПУПС спроводи акцију “ Реците нам и ПУПС ће рећи - и наставља са својим програмом залажући
Највећа потреба за Домовима за стара лица,изјаснили се старији суграђани, Фото: ГЗС

 се за пензионере, раднике и пољопривреднике .
“  Кроз девет тачака које смо поставили као услов кретања наше партије,ми грађанима омогућавамо да  дају своје предлоге и смернице и  да кроз њихова  питања ,ПУПС преко парламента пронађе одговоре, преко Републике Србије или локалне самоуправе,” рекао је Ило Михајловски, подпредседник ИО ПУПСА и председник ГО ПУПСА у Чачку.


Ило Михајловски, подпредседник ИО ПУПСА и председник ГО ПУПСА, Фото: ГЗС

Михајловски је рекао да је од почетка спровођења активности, 80 одсто старијих суграђана преко 65.година старости изјаснило за неопходност Дома за старе.

“Од марта када је почело спровођење ових активности , 80 одсто старијих суграђана преко 65 година старости тражили су да се изгради Дом за старе , у сваком граду, свакој општини и да свако лице са навршених 65 година старости има здравствену заштиту.  Ми имамо преко 200 000 људи у Србији који до сада нису остварили право на пензију и о њима нико не брине, тако да се првенствено залажемо за њих да имају барем неки минималац, социјалну помоћ и здравствену заштиту. Наша држава иде у правцу Европе, тежимо да будемо део европске заједнице и морамо да се прилагођавамо. Закон је у поступку, швајцарски модел пензионог и инвалидског осигурања. Залажемо се да пензије буду редовне, сигурне и наш став као политичке партије је да пензије прате плате, да сваки пензонер увек има повећање пензије када су и плате повећаване”, рекао је Ило Михајловски, потпредседник ИО ПУПСА и председник ГО ПУПСА у Чачку.

Чланарином у Удружење пензионера, могу се остварити бројни бенефити, каже Ило Михајловски, подпредседник ИО ПУПСА, Фото: ГЗС

Поред Дома за старе, пензинерима је неопходно обезбедити квалитетнији друштвени живот .
“ Ми смо се потрудили да на територији града Чачка отворимо три клуба на градском подручју и три клуба за старе на сеоском подручју, односно тај  трећи биће отворен ових дана у Прељини . Пензионерима треба простор за дружење, треба неко да им се посвети. Не треба занемарити чињеницу да су најстарије популације код нас најредовније платише, јер како подигну пензију, прво испуњавају своје обавезе, пуне буџет преко јавних предузећа”, додао је Михајловски.

Поред друштвеног живота који им пружа Клуб за старе, Удружење пензинера града Чачка и  Уједињени пензионери Чачак пензинерима омогућавају бројне погодности .
“  Сваки пензионер који се учлани у неко од оба удружења може искористити попусте, позајмице и друге бенефите у набавци огрева за зиму, зимнице, месних производа и осталих намирница  које ће плаћати на рате”, каже Ило Михајловски .


Фото: ГЗС

Михајловски се  осврнуо и на тему задругарства.
“  Данас је формирано укупно 31 задруга у Моравичком и Рашком као и три у Златиборском округу. У Чачку имамо 11 задруга, осам новоформираних у 2019.години и три у прошлој години, тако да су пољопривредници схватили да само удруженим снагама могу пласирати оно што произведу и заједничким радом постигнути квалитет и квантитет производа. Јуче је расписан Конкурс за 2019.годину, задругари треба да прибављају папире за пријаву за Конкурс, за нове задруге средства су одвојена по 7, 5 милиона, за старе задруге 15 милиона,а за сложене задруге је 60 милиона. На територији Републике Србије формирано је 475 задруга, тако да су пољопривредници препознали због чега се треба удруживати, каже потпредседник ИО ПУПСА и председник ГО ПУПСА у Чачку, Ило Михајловски.



ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Ilo Mihajlovski penyioneri PUPS zadrugarstvo Krkobabic solidarnost pravda Domovi stara lica penzioneri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.796.980 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)