Амбасадор ЕУ Сем Фабрици у посети Сјеници и Новом Пазару 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Амбасадор ЕУ Сем Фабрици у посети Сјеници и Новом Пазару
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
20.06.2018 | 0 коментар(а)



Сјеница - Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици

боравиће 21. и 22. јуна 2018. године у посети југозападној Србији где ће обићи пројекте које у Новом Пазару и Сјеници финансира Европска унија, а који доприносе развоју инфраструктуре и унапређењу здравствених услуга, као и подстицају конкурентности локалне привреде и отварању нових радних места.

Амбасадор ЕУ, Сем Фабрици ће у Сјеници током своје посете 22. јуна, заједно са председником општине Хазбом Мујовићем посетити предузеће које производи ратлук, Masry Плус, које је уз подршку ЕУ добило опрему за унапређење производње.

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног.

Иначе, шеф Делегације ЕУ, Сем Фабрици ће у Новом Пазару 21. јуна заједно са градоначелником Нихатом Бишевцем обићи завршене радове на новој згради Хитне помоћи за чију изградњу је ЕУ издвојила 680.000 евра, а након тога ће посетити младог предузетника Мирзу Аличковића који је уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске добио опрему и започео свој посао у области информационих технологија.

Сем Фабрици отвориће Фестивал европског филма у Новом Пазару који се одржава у организацији Делегације Европске уније и ЕУ инфо центра у сарадњи са Мрежом културних центара земаља Европске уније (ЕУНИЦ).

Такође, током посете Новом Пазару, амбасадор Фабрици ће се састати са градоначелником Нихатом Бишевцем, председником Бошњачког националног већа, Сулејманом Угљанином, као и са муфтијом Мевлудом еф. Дудићем, председником Мешихата Исламске заједнице у Србији и реис-л-улемом Исламске заједнице Србије, Сеадом Насуфовићем.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.738.913 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)