„Кухиња моје маме” промовисана на Јеловој Гори: Присуствовао и мајстор трубе Дејан Петровић 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Кухиња моје маме” промовисана на Јеловој Гори: Присуствовао и мајстор трубе Дејан Петровић
Trenutno na sajtu: 638       |       Podeli:
23.09.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - У циљу промовисања руралног туризма, Туристичка организација Ужица

је у сарадњи са сеоским туристичким домаћинством „Шебовина“ на Јеловој Гори, а уз подршку града Ужица и нашег прослављеног трубача Дејана Петровића приредила промоцију школе традиционалне гастрономије нашег краја под називом “Кухиња моје маме”. Првом од најављена четири курса присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 др Јелена Раковић Радивојевић градоначелница Града Ужица Фото: Сајт Града Ужица

“Данас смо боравили у домаћинству породице Старчевић која је од овог места направила прави рај. Ради се о младим образованим људима који су изабрали село као место за развој свог посла, не само да се баве туризмом на селу, они су у оквиру свог посла развили и додатне програме као што је “Кухиња моје маме” ,који ће сигурно послужити као један добар пример сеоским домаћинствима не само у нашем крају већ и у читавој Србији. Ми смо данас овде из разлога што смо препозанли младе, квалитетне људе, који се на прави начин баве својим послом и желимо да у наредном периоду како њима тако и свима осталима који се баве сеоским туризмом помогнемо. На нама је да подржимо наша села, јер без здравог села нема ни напретка”, рекла је др Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужице.

По њеним речима свако село у нашем окружењу има своје специфичности, а Јелова Гора је позната по боровници, великим површинама прекривеним шумом и надморској висини.

“Гледаћемо да у наредном периоду специфичности и потенцијале свих наших села негујемо и унапређујемо. На нама је да радимо на томе, да побољшамо путну и комуналну инфраструктуру, а на њима је да своје идеје спроведу у дело”, закључила је градоначелница.

Дејан Петровић мајстор трубе Фото: Сајт Града Ужица 

Промотер школе традиционалне гастрономије нашег краја под називом „Кухиња моје маме – Шебовина“ на Јеловој Гори је наш прослављени музички уметник Дејан Петровић, који је и учествовао у припремању традиционалних јела нашег краја.

“Ја сам данас овде у пријатељској посети код пријатеља Гвоздена Старчевића међу Ужичанима познат као Шебо. Као подршка човеку који се определио да развијају село јер без јаког села нема ни јаке државе. Апелујем на градско руководство и Министарство просвета да школу на Чаковини , коју сам и сам похађао, реноворају и да та деца имају услове да уче школу ту.”

Гвозден Старчевић власник сеоског туристичког домаћинства “Шебовина” захвалио се свима који су дошли да помогну и подрже овај пројекат, нарочито градском руководству, ТО Ужице и промотеру курса Дејану Петровићу.

“Захвалио би се и својој породици без које “Шебовина” не би била то што јесте. Идеја је настале пре 14 година, формирањем ових камених објеката као туристичих. Моји родитељи су се вратили на село а и ја сам се вратио на мало другачији начин. Радим у Ужицу, али радим и овде , и где проводим и своје слободно време. Програм “Кухиња моје маме” ће се одржавати четири пута током године у три дана и промовисаће се национална гастрономија и стари рецепти наших бака и органска храна.”

Данијела Арсић директорка Туристичке организације Ужице изразила је задовољство што је ТО партнер овом домаћинству и изразила наду да ће они развити још много нових услуга.

“Ово је један у низу промовисања не само туристичке огранизације, већ свега онога шта се дешава у нашем крају, а циљу развоја и промоције пре свега руралног туризма. Ово место смо изабрали из разлога што управо ових дана прослављамо и обележавамо светски дан туризма. С обзиром на то да је ТО Ужице узела активно учешће у сарадњи са ресорним министарством, данас снимамо ову емисију, а у понедељак ћемо отворити Потпећку пећину уз слободан улаз за све посетиоце. Такође ћемо узети активно учешће на Туристичком форуму на Сребрном језеру где ће се окупити све локалне туристичке организације под капом Туристичке организације Србије. Домаћинима желим успеха у даљем раду с обзиром да су млади, амбициозни и да имају све потенцијале да на један достојан начин промовишу и себе и своју породицу али и туристичке капацитете у нашем крају”.

Домаћинство Шебовина располаже са 17 категорисаних лежајева у 5 стамбених објеката, у садржај је укључен и ресторан за исхрану гостију који су на пансиону. У склопу објеката налази се и отворени базен, руска бања, саоуна, џакузи, дечије игралиште. Домаћинство Шебовина поседује засаде малина, купина, пластенике, стоку и воћњак.

У претходном периоду се радили на повећању капацитета лежајева и осталих пропратних садржаја. Од почетка рада кроз њега је прошло неколико стотина гостију, а неки од њих се увек радо враћају.

 

 

ГЗС/Град Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice kuhinja moje mame

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.292 посета
Тренутно на сајту: 638 посетилац(a)