Припрема за изборе у месним заједницама општине Прибој 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Припрема за изборе у месним заједницама општине Прибој
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
05.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – Поводом предстојећих избора за савете месних заједница на територији општине

Прибој одржан је састанак са председницима досадашњих савета. Осим председника савета месних заједница, овом скупу присутвовали су и начелник Општинске управе Прибој Ђорђе Дујовић, секретар СО Милица Дробњаковић и референт ОУ задужен за месне заједнице Глишо Раковић.

СО Прибој је половином јуна ове године донела Одлуку о месним заједницама којих ће као и до сада бити 14 на подручју општине и то су: Стари град, Нови Прибој, Бања, Кратово, Рача, Саставци, Бучје, Крајчиновићи, Забрњица, Сјеверин, Стрмац, Прибојска Голеша, Мажићи и Калафати.

Mесне заједнице се формирају ради задовољавања потреба и интереса становништва у селима и градским насељима, а може се основати за два или више села.

Оно што предстоји месним заједницама у општини Прибој су избори за чланове савета, а пре тога морају се донети и статути свих месних заједница, на основу којих се и спровде избори за чланове савета, а потом и избор председника месне заједнице, његовог заменика, секретара, као и других помоћних, сталних или повремених тела одређене месне заједнице.

Савет месне заједнице, као представничко тело грађана, у одређеном делу локалне заједнице може имати најмање пет, а највише 15 чланова савета месне заједнице, што свака месна заједница утврђује статутом, а чланови савета се бирају по територијалном принципу. Мандат чланова савета месне заједнице траје четири године.

Оно што се разликује у односу на досадашњу праксу, где су чланови савета бирани на зборовима грађана, јавно, акламацијом, сада је уведено тајно гласање, а тајним гласањем се бирају и председник месне заједнице и његов заменик.

Изборе за чланове савета месних заједница на територији општине Прибој расписује председник Скупштине општине.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj izbori mz pripreme sastanak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.950 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)