Зима на „златној планини” посебан доживљај 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зима на „златној планини” посебан доживљај
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
01.02.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Зима је ових дана Златибору подарила праву снежну оазу за одмор и уживање.

Планина је окићена снегом, а томе се свакако највише радују многобројни гости Златибора који свој одмор и разоноду траже управо на овој планини. Хиљаде љубитеља скијања и зимског одмора угостио је снежни Златибор током месеца јануара. За Нову годину овде је било око 50.000 посетилаца, што је рекордна посећеност. Посебно радује то што је у континуитету током јануара имало преко 30.000 посетилаца на овој дестинацији.

Природни услови Златибора, квалитетна понуда, разноврсни и богати садржаји за боравак гостију свих узраста током сваког годишњег доба допринели су да „златна планина” постане омиљена туристичка дестинација не само домаћих, већ и туриста из региона. Према речима посетилаца, Златибор их осваја својом лепотом, нетакнутом природом, опуштајућом атмосфером и пријатним успоменама које радо носе као највернији сувенир.

Иако је снег претходних дана падао интензивније сви путеви на Златибору су проходни, а скијалишта и санкалишта су и током фебруара спремна за госте који би да уживају у правој зимској идили.

Љубитељи зимских спортова могу уживати у Ски-центру „Торник” који се налази деветом километру од туристичког центра. Поседује стазе прилагођене како почетницима тако и врхунским скијашима. Располаже са пет стаза (Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван ) укупне дужине око 10 километара. Све су покривене системом за вештачко оснежавање. За превоз скијаши користе шестоседну жичару и ски лифт. Поред изузетних услова за скијање, „Торник” располаже и додатним
садржајима попут тјубинга, боба на шинама, дечје стазе… Радно време ски-центра је сваког дана од 9 до 16 часова.

У фокусу интересовања ове зиме и несумњиво највећа атракција јесте најдужа панорамска гондола на свету „Голд гондола”. Потпуно нови доживљај који спаја туристички центар Златибор са скијалиштем на Торнику. Постао је овде готово незамислив прави угођај планинског боравка туриста без панорамске гондоле, којом се плови под облацима и крстари изнад најлепших места са ски-стазама и зимским рекреативним и спортским садржајима.

„Голд гондола” скијашима, излетницима, авантуристима, екскурзијама и свим заинтересованим пружа незабораван поглед на Златибор а од ове зимске сезоне у понуди су и дневне карте уз ски-пас по цени од 500 динара за одрасле и 350 динара за децу (овај вид карти купује се искључиво уз приложену важећу ски-пас карту).

На скијалишту Обудовица, где је довољно снега за зимске спортове, велики број малишана и рекреативаца такође ужива у чарима зимске идиле.

Туристима су на располагању стазе са ски-лифтом, стазе за санкање, простори за вожњу моторним санкама и други. На Обудовици ради више школа скијања, а све што је потребно за садржаје на снегу овде се може рентирати.

Санкалишта и скијалишта у Дино парку, код школе на Златибору и поред Краљеве чесме испуњена су дечјим смехом и радосним узвицима. У Авантура парку, који се налази у самом срцу Златибора, најмлађима је омогућено сигурно и безбедно скијање, јединствена „Ски авантура”. Зимску забаву употпуњује и клизалиште које се налази у центру „златне планине”.

Те и друге могућности за активан одмор и уживање у зимским садржајима Златибор пружа својим гостима. Поред наведеног, посетиоцима су занимљиви и добро познати златиборски локалитети: Стопића пећина, Музеј „Старо село Сирогојно”, водопад у Гостиљу… Они су на располагању туристима током целе године.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor sneg zima turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.435.133 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)