СНС Чачак: Kакву би власт у граду вршили људи који не умеју да напишу иоле смислене амандмане 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
СНС Чачак: Kакву би власт у граду вршили људи који не умеју да напишу иоле смислене амандмане
Trenutno na sajtu: 1142       |       Podeli:
26.12.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Управо завршено 26. заседање Скупштине града Чачка показало је још једном сву
Илустрација, фото: ГЗС

хомогеност и јединство владајуће коалиције, као и безидејност и класичан политички популизам опозиције, наводи се у саопштењу Српске напредне странке у Чачку.

Они даље истичу да је свих 40 присутних одборника власти (двоје је оправдало своје одсуство) гласало за усвајање буџета и подржало предложене одлуке, битне за нормално функционисање града, као што су програми пословања локалних и два регионална јавна предузећа.

“Како нису имали конкретне, суштинске предлоге измена аката која су била на дневном реду, рад опозиције се углавном поново свео на бесомучно и бесмислено рекламирање повреда Пословника о раду, инсистирања на небитним детаљима и давањем предлога за које су и сами свесни да у пракси нису применљиви. С тога се поставља питање какву би власт у граду вршили људи који не умеју да напишу иоле смислене амандмане, а хоће да доносе важна документа и одлуке и претендују да воде Чачак?”

Чачански напредњаци тврде да је посеба прича најављивани бојкот седница локалног парламента.

“Одборничка група Двери је тобоже бојкотовала свечану седницу Скупштине града, која није била ни страначка ни политичка манифестација, а присуствовали су заседању на коме је разматран буџет, односно у сали су били с времена на време, што се види и по томе да већина често није излазила за говорницу када су били прозивани са листе пријављених говорника. Лукав трик – бојкотују седницу која се не плаћа, а присуствују оној која се плаћа и уз то растежу њено заседање у недоглед, како би напунили своје џепове пред наступајуће празнике”, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се даље наводи, да је како кажу, врхунац дрскости и лицемерја, изјава лидера Двери Бошка Обрадовића који је медијима рекао да су “одборници опозиције већ напустили важне скупштинске седнице о буџету у Зајечару, Ужицу, Нишу и Чачку”.

“Или Обрадовић свесно лаже, или су га његови страначки другови обманули, просудите сами. Можда некима са стране, који не знају, то делује идилично и као потез који показује одлучност опозиције у Србији, а у стварности уопште није тако. Очито да се вредносни судови, кућно васпитање и начин политичке борбе власти и опозиције у Чачку драстично разликује. Док Двери и њихови пајташи из Савеза за Србију врше невиђено насиље на локалним изборима у општини Лучани 16. децембра, упадају у полицијску станицу у Гучи, вређају полицијске службенике, начелника ПУ Чачак и високог државног функционера, Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима изађе на изборе и потуче их до ногу. Ништа бољи утисак не остављају ни њихови сарадници из Нове Србије, који као да су заборавили да су 20 година суверено владали Чачком и довели га до ивице амбиса у сваком погледу. Сада се, тобоже, ишчуђавају откуда на појединим путевима огромне рупе, попуцале коловозне траке, зашто нема воде у Бресници... а не запитају се зашто је на гро путева слој асфалта од свега пар центиметара, да су уговоре са Бресничанима потписали још 2005. године и део новца наплатили. Биће да су у њихово време крадуцкало, а богами и крало. Закон о испитивању порекла имовине требало би да реши и отклони бројне дилеме на ту тему, само што ће се тада поједини лупежи по свој прилици позивати на политички прогон,”стоји у саопштењу за јавност чачанских напредњака.

Према њиховим речима “највећи опозициони бисер је Група грађана За напреднији Чачак.

“Ко год је пратио телевизијски пренос, могао је да види за говорницом по свакој тачки дневног реда једно те исто лице, најчешће као овлашћеног представнике одборничке групе, који има право на дупло дуже време за дискусију од осталих говорника. Неверовтано како поред два лекара, једног доктора наука и једног инжењера, домаћица скромног образовања добија толики простор и могућност да дискутује о свим темама. И то из седнице у седницу. Није јасно да ли су остале њене колеге толико заузете, а она докона, да Виолета Марковић у тој групацији константно води главну реч”, закључује се у саопштењу за јавност повереништва Српске напредне странке у Чачку.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sns cacak saopstenje opozicija skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.998.762 посета
Тренутно на сајту: 1143 посетилац(a)