Богдан Трифуновић реизабран за председника Библиотекарског друштва Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Богдан Трифуновић реизабран за председника Библиотекарског друштва Србије
Trenutno na sajtu: 549       |       Podeli:
20.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Чачку, др Богдан Трифуновић,

поново је изабран за председника Библиотекарског друштва Србије (БДС), након што је водио удружење у периоду 2016-2019. год. На изборној Скупштини Друштва у Народној библиотеци Србије у Београду, која је одржана 15. маја 2019. године, 74 од 77 присутних делегата дало је подршку Богдану Трифуновићу да у још једном мандату (2019-2023) као председник БДС буде на челу најстаријег и највећег струковног удружења библиотечких радника Србије.

Током претходног мандата Богдан Трифуновић унапредио је рад и активности Друштва на више поља, у земљи и иностранству. Тај рад је крунисан признањем Министарства културе и информисања у јануару 2019. године, када је БДС стекло статус репрезентативног удружења у култури за библиотечко-информациону делатност на територији Републике Србије. У наредном мандату Богдан Трифуновић предложио је члановима удружења и делегатима Скупштине амбициозан план даљег развоја који почива на темељима остварене репрезентативности, традиције постојања Друштва од 1947. године и професионализације рада удружења.

На истој Скупштини, у оквиру процедуре избора чланова органа управљања БДС, за члана Управног одбора удружења изабран је из Моравичког округа и Дејан Ацовић, библиотекар Библиотеке „Браћа Настасијевић" у Горњем Милановцу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.105.628 посета
Тренутно на сајту: 548 посетилац(a)