Бивши радници Апотеке Ужице туже фирму због неисплаћених отпремнина 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Бивши радници Апотеке Ужице туже фирму због неисплаћених отпремнина
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
22.03.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Доскора запослени у Апотеци Ужице, који су посао напустили уз потписани социјални програм, најавило је тужбу против установе

 у којој су радили због неисплаћених отпремнина.
Снежана Поповић, Татјана Ћировић и Наташа Миловановић, раднице из категорије "немедицински кадар", 31. јануара потписале су опцију да напусте Апотеку уз обавезу послодавца да им до 3. марта исплати 254 евра по години стажа.
 Нико нас није присиљавао да напустимо фирму, али су нам говорили да се спрема приватизација и да за нас неће бити места. Зато смо се одлучили за оптрменину, а она касни 20 дана. Дугују нам у просеку од пет до осам хиљада евра - каже Снежана Поповић.

Уз њих три за социјални програм се изјаснило још четворо њихових колега: Младен Бучевац, Драгана Миросавић, Александра Гороњић и Будимирка Бабић.
Највише нас плаши што на папиру где смо потписали одлазак са посла уз отпремнину нема никаквих гаранција од града Ужица и Министарства здравља, већ само потпис директора Радојице Нишавића - кажу бивше раднице Апотеке.

Спремиле су тужбу против бивше фирме и, најављују, предаће је за дан - два.


Директор Радојица Нишавић, фото: М. Цветковић / РАС Србија

Директор Радојица Нишавић каже да су бивше раднице у праву.

- Апотека је заједно са градоначелником контактирала министарства финансија и рада, републички секретаријат за законодавство, као и Министарство здравља као носиоца посла. Прибаљени су сви папири да се отпремнинаи исплати. Предуслов је да о томе Влада донесе закључак, а ја се надам да ће се то догодити сутра. У том случају отпремнине би биле исплаћене у петак - каже Нишавић.
Уколико Влада ипак не донесе закључак, додаје он, радници Апотеке ће солидарно прикупити новац за помоћ бившим колегама.
В. Лојаница/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.153 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)