Др Тошић: Епидемиолошка ситуација у Моравичком округу је претећа 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Др Тошић: Епидемиолошка ситуација у Моравичком округу је претећа
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
14.09.2020 | 1 коментар(а)



Чачак - Протеклих седмица епидемиолошка служба ЗЗЈЗ није забележила ниједан нови позитиван резултат
Завод за јавно здравље Чачак, Фото: ГЗС

на корона вирус у Чачку и Горњем Милановцу, док су на територији Ивањице и Гуче забележени по један случај новооболелих. То су појединачни случајеви, који су били у контакту са особама које су се вратиле из иностранства.

ЗЗЈЗ Чачак константно прати епидемиолошку сутуацију у све четири општине Моравичког округа и врши мониторинг и тестирање свим врстама тестова свих сумњивих лица.

 

Др Аксентије Тошић, директор ЗЗЈЗ Чачак

„Епидемиолошка ситуација на територији Моравичког округа је стабилна, али морам рећи да је истовремено и претећа, јер је у суседним земљама све већи број оболелих од вируса корона, све више расте број хоспитализованих пацијената, па и умрлих. И докле год је такво стање у околним земљама, ситуација у сваком округу у нашој земњи је претећа. Увек можемо да очекујемо повратнике, и раднике, студенте и туристе из тих земаља, а наш циљ је стабилност у целој југоисточној Европи. Довољно је само једно жариште у једној суседној земљи, које угрожава и цео регион”, каже директор ЗЗЈЗ Чачак, др Аксентије Тошић.

Епидемиолози тренутно раде и на студији на нивоу целе државе, која ће проверити који проценат становништва је прележао болест Ковид 19. Она се ради на тај начин што се врши контрола антитела у крви случајно изабраних грађана и на основу тих узорака прави се солидна процена колики број грађана има изграђени имунитет, који им, представља заштитнну баријеру ако дођу у контакт са оболелим.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Epidemioloska situacija u Moravickom okrugu preteca nemа novozarazenih u Guci jedvan i Ivanici jedan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Mirjana Vuković miravukovicgm@gmail.com

    Da li se zna kada će bolnica u Čačku početi da prima ostale pacijente koji nisu kovid pozitivni a kojima je neophodna medicinska pomoć



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.858.695 посета
    Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)