Данас је Међународни дан породице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Данас је Међународни дан породице
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
15.05.2017 | 0 коментар(а)



Данас се обележава Међународни дан породице. Тим поводом организација СОС Дечија села Србија истакла је неопходност подршке најугроженијим породицама.

У саопаштењу ове организације наводе се подаци Републичког завода за статистику, из априла ове године, према којима су највећем ризику од сиромаштва у Србији изложене породице са троје или више деце.

Забрињава податак да се 49,8 одсто вишечланих породица налази у ризику од сиромаштва, имајући у виду да сиромаштво у великој мери утиче на пораст ризика од развоја дисфункционалности у породици и неадекватних услова за раст, развој и образовање детета, указала је СОС Дечија села Србија.

Та организациј ће Међународни дан породице обележити низом програма, међу којима је за данас планиранио да "Супер аутобус" посети Прихватни центар Дивљана и, кроз различите активности, проведе дан са децом избеглицама и њиховим породицама.

Центар за подршку породици "Путоказ" из Ниша биће део манифестације "Здрава тврђава", која се одиграва на Нишкој тврђави, док ће Центар за подршку породици Обреновац, од 11 до 13 часова, на градском тргу у Обреновцу за своје суграђане организовати музичке игре и дружење са аниматорима за децу.

У СОС Дечијем селу Краљево биће организовано дружење СОС породица, такмичење у караокама и изводјење прредбе коју су деца о којој бринемо припремила за ову прилику.

Међународни дан породице обележићемо и у оквиру програма "Солидарност", кроз радионице и креативне актвности са децом избеглицама и њиховим породицама у Прихватним центрима у Прешеву, Бујановцу, Адашевцима и Принциповцу, наводи се у саопштењу.

Центар за подршку породици Београд на значај и важност породице подсетиће децу из ромског насељу Камендин, у коме ће данас, од 11 до 13 часова, организовати радионицу â€жИгром до осмеха", посвећену породици и породичним вредностима.

Радионицу ће пратити и пријатељско такмичење у различитим играма и дисциплинама.

Међународни дан породице, 15. мај, обележава се широм света од 1993. године, када га је Генерална Скупштина Уједињених нација установила, са циљем афирмације породице и породичних вредности и подизања свести о проблемима и питањима породице.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.281.052 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)