Општина Лучани помаже породици Бешански: Санираће просторије, а уз помоћ хуманих људи и реновирати кућу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Општина Лучани помаже породици Бешански: Санираће просторије, а уз помоћ хуманих људи и реновирати кућу
Trenutno na sajtu: 511       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Драгана Бешански, из лучанског села Дучаловићи, мајка је петоро деце Марије (7), Филипа (6), Павла (5), Уроша (3) и Саре (1,5).
Породица Бешански из Дучаловића, понос Лучана али и Србије, фото: ГЗС

Ова 29-годишњакиња ускоро ће постати мајка и по шести пут и како каже никада се није покајала  због одлуке о многочланој породици.

„Мој супруг и ја заиста пуно волимо децу и увек смо желели да имамо петоро, али ето, шеста трудноћа нас је све помало изненадила. Десило се и заиста смо срећни што ће наша породица ускоро бити бројнија за једног члана“, каже за ГЗС ова мајка храборсти.

Највећа подршка Драгани је супруг који јој помаже у свакодневим пословима и обавезама. Он је запослен и једини је који зарађује, док она брине о породици.

Бешански од једне плате нису у ситуацији да реновирају кућу

„Ја сам из овог краја, а када смо се венчали купили смо кућу у којој данас живимо. Нисмо у ситуацији да је реновирамо, али биће времена, када деца мало стасају, све ће бити лакше. Ове просторије у којима боравимо пуне су влаге па се мало теже дише од буђи. Највише смета Марији која има бронхитис  и астму али тешко са једном платом можемо нешто за сада да променимо“, додаје Драгана.

Најстарија од деце, седмогодишња Марија је ученица првог разреда и њене жеље се разликују од жеља њених вршњака.

„Волела бих да ови зидови не буду црни и да не смрде на буђу, да могу да дишем.“

Да Маријина жеља што пре буде испуњена побринула се општина Лучани.

„Породица Бешански није социјално угрожена и родитељ је запослен. Локална самоуправа са људима добре воље увек је спремна да се укључи у овакву акцију. Санираћемо ове две просторије у којима породица тренутно борави и које су неусловне за живот услед влаге. Чим временски услови дозволе, са људим добре воље  покренућемо акцију комплетне реконструкције куће”, каже Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

Од локалне самоуправе нису изостали ни поклони. Мајка Драгана највише се обрадовала новој веш машини, а петоро деце слаткишима.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani besanski porodica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.324.836 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)