Док странци на Златибору поручују комплет лепињу и домаћи кајмак, Срби наручују бифтеке, пасте и пице 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Док странци на Златибору поручују комплет лепињу и домаћи кајмак, Срби наручују бифтеке, пасте и пице
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
23.06.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина – Да је Златибор једна од најпосећенијих српских планина и омиљено место



за одмор како домаћих, тако и страних гостију потврђује и велики број остварених ноћења током корона године, где је највећи ударац претрпео управо туристички сектор. Природно пространство, атрактивни садржаји, али и домаћи специјалитети основни су фактори који привлаче госте управо на Златибор.

„Они који први пут долазе, желе да пробају апсолутно све. Предјело је обавезно и подразумева сир, кајмак,пршуту и то је избор за доручак уз неизоставну комплет лепињу којом су странци заиста највише одушевљени. Златиборска комплет лепиња обавезно садржи кајмак, јаја и претоп познатији као моча која се испушта приликом печења јагњета или прасета. Обично се служи уз кисело млеко,а додаје је се јос један састојак који је тајна па ће остати тајна. Наша домаћа кухиња има доста куваних јела , док је интернационална базирана на пасте, рижота и пице. Наша храна и дрвосечу држи ситим цео дан, док је интернационална доста лаганија “, каже за РИНУ кувар ресторана Гондола гастро бар, Никола Урошевић.

Гондола гастро бар спојио традионалну златиборску храну са интернационалном кухињом, Фото: РИНА

Традиционална српска јела се спремају од намирница искључиво произведених са овог поднебља. Сир, кајмак и сви сувомеснати производи који су квалитетом препознатљиви као златиборски, комплетно поврће и воће, као и све врсте меса. Оно што изненађује,јесте избор хране за коју се опредељују гости.

Катарина Савин, менаџерка ресторана Гондола гастро бар, Фото: РИНА

„ Веровали или не, за традиционалну домаћу храну најчешће се опредељују странци. Они желе да пробају златиборски сир, кајмак, печење, јагњетину испод сача, пршуту и ћевапе. Одушевљени су пројом као и златиборском запеченом лепињом. Када је реч о домаћим гостима, они се одлучују за бифтеке, пасте и пице“ додаје Катарина Савин, менаџер ресторана на Златибору.

Звезда водиља у пословању угоститељских објеката на Златибору свакако је гастрономска понуда, као и спој традионалне српске хране и интернационалне кухиње.

Жељко Перендић, један од власника локала Гондола гастро бар, Фото: РИНА

„ Не можете само ентеријером привући госте. Иако је уређен у футуристичком стилу, амбијент који пружамо омогућава сваком госту удобност, а храном да се осечају као да су код своје куће. Желели смо да спојимо наизглед неспојиво, традиционалну српску храну са интернационалном кухињом и верујете да смо и сами изненађени чињеницом да је то добитна комбинација“, каже Жељко Перендић, власник ресторана на Златибору.

Перендић додаје да услед ковид ситуације, година за нама била тешка за све угоститеље , али се нада да ће ова летња сезона донети боље дане за све који се баве овом делатношћу.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor hrana turizam GONDOLA GASTRO BAR ZLATIBOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.483.383 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)