Градоначелница Ужица обишла радове на реконструкцији градских улица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Градоначелница Ужица обишла радове на реконструкцији градских улица
Trenutno na sajtu: 582       |       Podeli:
27.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - У пратњи сарадника, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, обишла

је неколико градских улица које су у претходном периоду реконструисане и оне чија реконструкција је у току, наводи се на сајту града Ужица.

„Иако нам веома често спочитавају да у граду не радимо довољно, ја ћу вам рећи да смо у претходних неколико месеци радили интезивно и за реконструкцију улица у граду издвојили и значајна седства”, истакла је после обиласка неколико улица градоначелница.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, фото: сајт града Ужица

Како је навела око осам милиона динара уложено је у реконструкцију Златарске улице где је највећи део пута пресвучен новим асфалтом у пуној ширини.

„Санирали смо и прекопе од гасовода у Кондиној улици за шта је опредељено око 3 милиона динара. У улици Светозара Марковића радови су у току и требало би да буду завршени до краја ове седмице. Ради се тренутно и улица Теразије на потезу према Спасовњачи где се поставља око 2 500 квадрата новог асфалта. Радови су у току и у Солунској улици у којој се тренутно раде нови прикључци на водоводну мрежу” истакла је др Радовић Радивојевић.

Градоначелница подсећа и на обимну и комплетну реконструкцију у Улици Иве Андрића у Турици, где је поред изградње кишне канализације урађена и комплетно нова подлога, асфалтирана улица у пуној ширини, постављени ивичњаци и урађени нови тротоари.

„Комплетно ће бити реконструисана и Ратарска улица где се изводе радови вредни око 8,5 милиона динара и где се тренутно ради изградња кишне канализације, након чега ће улица бити асфалтирана. Поред наведених улица радимо и на санацији ударних рупа у свим градским улицама. Морате разумети да не можемо у једној грађевинској сезони урадити комплетну реконструкцију или пресвлачење свих улица. То чинимо у складу са дефинисаним приоритетима и у складу са финансијским средствима којима располажемо”, рекла је градоначелница.

Велики део посла обавља се упоредо и у сеоским месним заједницама где је путна инфраструктура неопходан фактор за живот и рад мештана. По речима градоначелнице Ужица др Jелене Раковић Радивојевић не треба заборавити и да је у току реализација још неколико великих инвестиција, попут изградње вртића, реконструкције Зелене пијаце и енергетске санације наших школа.

„Буџет није неограничен, па сам свесна да неће сви бити задовољни, али оно што могу да обећам је да ћемо увек деловати у складу са приоритетима који су дефинисани и да ћемо у сардњи са Владом и ресорним министарствима и донаторима радити на томе да обезбедимо што више додатних средстава”, закључила је градоначелница.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice gradonacelnica obilazak ulice asfaltiranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.964 посета
Тренутно на сајту: 583 посетилац(a)