Вучић: Потписано мора да се спроведе, али не по прописима Приштине 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Потписано мора да се спроведе, али не по прописима Приштине
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
29.09.2020 | 0 коментар(а)



Све што је потписано у Бриселу мора да буде спроведено, али не у складу са косовским прописима, јер ако се све посматра на тај начин,
Фото: ГЗС, Илустрација

да мора да буде у складу са прописима Пришине или Београда, а да се ништа не промени, онда је немогуће постићи било какав компромис, изјавио је данас председник Александар Вучић.
Вучић је на питање да ли је добар сигнал изјава портпарола немачке владе Штефана Зајберта да све што је потписнао 2013. и 2015. мора бити реализовано и да ЗСО треба да буде спроведена у складу са косовским прописима, одговорио:

"Једна ствар - мора да буде спроведено оно што је потписано. Захвалан сам Зајберту што је то приметио, али ствари неће бити у складу са косовским пропсисима, јер ако бисмо ишли на то да све мора да буде у складу са прописима Србије, а да се ништа не промени, онда је немогуће постићи разговор, договор и компромис".

Како је рекао, није се у Бриселу разговарало о томе да се нешто спроводи у складу са прописима, јер онда преговори нису, каже, ни потребни.

"Преговарали смо јер није све у складу са прописима" рекао је Вучић уз опаску, "али ако то неко не разуме...".

Како је додао, њихове поруке (из Приштине) за њега су често нејасне, јер нису рационалне.

"Иако сам мислио да имам искуства, можда и највише у овом делу света, што због сусрета са лидерима, што због година. Ја разумем противника када се понаша рационално. Њих не могу да доживљавам као противнике, јер желимо мир и сарадњу са Албанцима, али понекад нијихов приступ решавању проблема не могу да разумем", рекао је Вучић. Али, гураћемо даље, за нас је најважније да се Србија гради и напредује, али разговараћемо", додао је Вучић.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic kosovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.085 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)