Крагујевчани освојили Међународни куп "City games", финале Србије у Чачку 30.ј јула 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Крагујевчани освојили Међународни куп "City games", финале Србије у Чачку 30.ј јула
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
07.07.2019 | 0 коментар(а)



Златибор – Јул је почео, темепратуре се пењу до 40 степени и како се другачије расхладити него ући у базен.

Међутим, ваш боравак на купалиштима можете учинити још занимљивијим – пријавите се и учествујте на City games!

Последњих десет година ниједно лето не може се замислити без ових забавних игарарија на базенима чији циљ јесте добра летња забава и дружење. Након што је “City games” караван обишао цео регион, најбоље екипе из Србије, Словеније и Македоније синоћ су одмериле снаге на води златиборског базезна “Олимп” у оквиру Међународног купа.

Иако је само пола сата пре почетка такмичења падала киша и температура није прелазила 15 степени то такмичаре није обесхрабрило – скинули су се у купаће костиме и ускочили у хладну воду.

Такмичарски дух и добра забава на "City games“, фото: РИНА

Не маримо за хладноћу. Расположење је одлично и то је оно што је најважније. Ту смо да дамо све од себе како би са својом екипом представили нашу земљу у најбољем светлу”, рекао је Марко Рашковић из Суботице.

На овим играма није најважније победити, важно је учетвовати и добро се забавати. Тако док су момци из воде донсили импровизовано грожђе, девојке су правиле вино, али неке од њих су биле заробљене на пустом острву и требало их је што пре спасити.

“Сваке године се фантастично проведемо. Да би учествовали неопходан вам је спортски и такмичарски дух. Ми се озбиљно припремамо неколико недеља пред такмичење. Момци су ту за оне мало захтевније игрице, али и ми дајемо свој допринос”, уз осмех каже млада Ђурђа Петровић из Крагујевца.

Најбучнији навијачи синоћ су пристигли из Македније који су срчано бодрили своје такмичаре.

“Први пут смо на Златибору, дошли смо да подржимо наше шампионе и могу вам рећи да су међу најбољима”, каже гошћа из Скопља.

Златна медаља за Крагујевчане, фото: РИНА

За Словенца Миху Шулека ове игре су начин на који упознаје пријатеље широм Европе, а међу најбројнијам су управо Срби.

“У базену се боримо једни против других, али се након тога се сви феноенално дружимо. Ово су наши традиционални сусрети и већ смо изградили и јака међусобна пријатељства”, рекао је Миха.

Јубиларни десети Међународни куп још један је доказ да су “City games” адекватан наследник некадашњих Игара без граница које су у Титово доба окупљале цео регион и о којима се причало целе године.

Борче Боев, фото: РИНА

“Ми мало старији сећамо се како је то изгледало некад. Сви смо били заједно на Играма без граница, такмичили се и дружили. Ово је доказ да је тај дух заједништва остао и данас и да се поово сви заједно можемо наћи на једном месту”, каже Борче Боев, генерални секретар спортске федерације Македоније.

 Након више од два сата неизвесне борбе победила је Србија. Златна медаља отишла је у руке екипе из Каргујеваца, која је већ три године узастопни шампион Србије. Капитен Марко Павловић открио је њихов рецепт за успех.

 “Битно је само да будете добро расположени и позитивни. Адреналин је ту и победа не изостаје”, изјавио је Марко.

 Након бирања шампиона на Златибору, креће се у нову сезону и турнеју по Србији.

 “Ове године смо променили комплетну сценографију тако да ће игре бити још занимљивије и за такмичаре и за публику. Наш караван гостоваће овог лета у Сокобањи, Књажевцу, Зајечару, Лозници, Суботици, Врбасу, Инђији и Чачку, где ће бити одржано велико финале за Србију. Шампион Србије представљаће нашу земљу на великом Међународном такмичењу 2020. године у Словенији”, рекла је Тијана Гојковић, пр City Games-a.

Тијана Гојковић, фото: РИНА

Уколико овог лета желите добро да се забавите на базену, а имате спортски и такмичарски дух, окупите своју екипу, пријавите се потпуно бесплатно и одбраните боје свог града, али и државе.

 РИНА





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor igre bazen

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.059 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)