Ракочевић у Љигу поручио клинцима: Уз кошарку обавезно иде школа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ракочевић у Љигу поручио клинцима: Уз кошарку обавезно иде школа
Trenutno na sajtu: 724       |       Podeli:
18.08.2022 | 0 коментар(а)



Љиг - Прослављени српски кошаркаш Игор Ракочевић посетио је Љиг и у школском дворишту Гимназије дружио се са децом



која тренирају кошарку. Он се одазвао позиву Владимира Јеремића из Кошаркашког клуба „Бабајић“ да помогне у уређењу популарног „другог игралишта“ које је генерацијама млађих и старијих Љижана омиљено место за играње баскета. У летњем периоду млађе селекције клуба тренирају на терену који би ускоро могао да добије много лепши изглед:


Фото: Љиг Инфо

„Док сам радио у Кошаркашком савезу Србије, у сарадњи са разним организацијама, помагали смо мање развијеним срединама. То су чули људи из Љига, Владимир ме је контактирао. Покушао сам да помогнем, али тада није прошло. Ипак, ентузијазам који сам видео нисам забораравио и чим се указала нова прилика јавио сам им се. Сада смо на добром путу да ту идеју и реализујемо“, рекао је трофејни кошаркаш.
Игора Ракочевића су поред представника КК „Бабајић“ дочекали начелник Општинске управе општине Љиг Милан Јанићијевић и директорка Средње школе проф. Биљана Јовановић са којима су прецизирани детаљи везани за конкретне радове на подлози и конструкцијама кошева.
Ракочевић је највише времена посветио разговору са децом која тренирају кошарку и стрпљиво одговарао на њихова питања. Он је искористио прилику да им пошаље и неке спортске и животне поруке које су оставиле најјачи утисак код младих кошаркаша.
Једно од питања било је колико деце која тренирају постану професионални кошаркаши.
„Статистика је по том питању врло јасна. Од 100 деце која тренирају кошарку само један постане професионални кошаркаш. То значи да ваш план „А“ увек мора да буде да завршите школу и факултет, а кошарка, ако може да иде уз то, одлично. Морате себе да оспособите за живот, обавезно завршите школу.“
Одговарајући на питање какав је осећај играти за репрезентацију, велики ас је рекао у даху:
„Играње за репрезентацију је осећај части, то је и дужност и обавеза. Имао сам срећу да прођем све млађе репрезентативне селекције и да играње за државни тим крунишем европским и светским златом. Златна медаља у Индијанаполису је последње светско злато које смо освојили. То је било пре тачно 20 година, а тадашњи селектор Светислав Пешић опет води репрезентацију. Надам се да ћемо сада на Европском првенству опет направити значајан резултат.“
Игор Ракочевић је затим дао изјаву. На питање какве су повратне информације везане за досадашњу израдњу кошаркашких терена у Србији, он је нагласио да је ефекат таквих улагања изванредан:
„Кад направиш деци терен испред зграде или школе то је најбољи начин да их усмериш ка спорту. Ово место је лепо за кошаркашки терен и надам се да ћете ускоро у много бољим условима моћи да уживате у најлепшем спорту на свету.“
Говорећи о широј улози спорта и образовања, велики ас је нагласио да пресудну улогу имају породица и школа:
„Свет иде у јако, јако лошем смеру јер се на прво место истиче материјализам и растурање традиционалних вредности, морала, поштења... Мислим да родитељи и запослени у образовним установама морају да уложе много енергије, пажње и времена да заштите децу од лоших утицаја у сваком смислу. Од музике, садржаја на друштвеним мрежама и слично, јер дете врло лако може да буде „испуштено“ и да крене неким другим путем, да потпуно промаши смисао живота.“
Играч који је нацији донео европско и светско злато, направио импресивну интернационалну каријеру, Звездаш „до коске“, још једном је показао да је пре свега велики човек. Његова мисија није само кошаркашка. Својим примером и порукама које је данас послао, указао је деци и родитељима на вредности које представљају много више од спорта. Кошарка треба најпре да им помогне да израсту у часне и добре људе.
„Видимо се поново када терен буде обновљен“ поручио је на одласку из Љига велики Игор Ракочевић.

 

 

 

ГЗС / Љиг Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.291 посета
Тренутно на сајту: 723 посетилац(a)