Водостај у наглом порасту, прете поплаве, пожар у Милићевцима 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Водостај у наглом порасту, прете поплаве, пожар у Милићевцима
Trenutno na sajtu: 284       |       Podeli:
06.03.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Обилне падавине које су данас захватиле Моравички округ изазвале су нагли пораст река.

"Водостај Западне Мораве на брани у Парменцу још није достигао критичну тачку, али ситуација захтева велику опрезност", изјавио је вечерас министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић, који је обишао најугроженија места.

"Планински потоци, Трнавска и Лозничка река изузетно су надошле. На старом путу ка Краљеву, на појединим деоницама има доста воде, због чега је неопходно строго водити рачун у саобраћају, јер се лако губи контрола на возилом. Мештани села са десне стране Западне Мораве у фази су одбране од поплава и бране домаћинства", рекао је Илић за Глас западне Србије.

Он је додао да за сада нема већих изливања река ван својих корита, јер су после поплава 2014. године она прочишћена.

Према сазнањима Гласа западне Србије, код пруге у Трбушанима, излила се фекална канализација, због чега су поједина домаћинства поплављена.

Илић је рекао и да је у једном домаћинству у селу Милићевци избио пожар на стамбеном објекту у којем су живеле две старије особа које су спасене.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.104.456 посета
Тренутно на сајту: 285 посетилац(a)