Дарко Глишић (СНС): Шеф Извршног одбора напредњака о бојкоту избора, судбини коалиције са СПС и о новим лицима у странци 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дарко Глишић (СНС): Шеф Извршног одбора напредњака о бојкоту избора, судбини коалиције са СПС и о новим лицима у странци
Trenutno na sajtu: 629       |       Podeli:
18.02.2020 | 0 коментар(а)



Могу да замислим и владу у којој је, поред Социјалистичке партије Србије,

неко други уместо напредњака, каже у интервјуу за "Блиц" Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке.

Он тако одговара на наше питање да ли може да замисли будућу владу СНС и неке друге политичке опције уместо социјалиста.

- Ми имамо јасан план за будућност Србије и јасну политику, и не волимо много да замишљамо. Ко жели одговорност и ко политику не сматра математиком и комбинацијом, добродошао је да заједнички засучемо рукаве и радимо.

Свашта се говори о односу напредњака и социјалиста у последње време? Шта је истина? Хоћете ли на изборе на заједничкој листи?

- О томе са киме ћемо на заједничку листу, одлучићемо крајем фебруара на седници Главног одбора. А што се тиче Социјалистичке партије Србије, постојали су одређени проблеми на локалном нивоу углавном проузроковани лошим међуљудским односима и већи део тих проблема је отклоњен.

У овом периоду, пред расписивање избора, председници извршних одбора странака имају највише посла. Како издржавате?

- Свој посао радим са великим задовољством. Физички јесте веома захтеван али нико ме није терао, ово је мој избор јер верујем да подржавам политику која доноси пуно тога доброг Србији.

Како изгледа ваш радни дан?

- Од понедељка до недеље, мање-више сви су исти. Пре подне су састанци и консултације у страначкој централи, поподне и вече су резервисани за обилазак страначке инфраструктуре широм Србије.

Врло често у неким окрузима останем и по неколико дана.

Јесу ли напредњаци спремни за изборе?

- Од тренутка када су завршени претходни избори, почели смо да се спремамо за наредне. Српска напредна странка је огромна организација која функционише у свих 169 општина у Србији са преко 700.000 чланова и спремни смо да одговоримо свим изазовима.

Шта очекујете од избора? Шта вам кажу истраживања?

- Важније је шта кажу грађани. А кажу да верују политици Александра Вучића, да примећују резултате његовог рада, да виде јасан план за будућност и због тога верујем у добар изборни резултат иако неће бити нимало лако остварити га.

Какву кампању очекујете?

- Уколико неко од учесника кампање буде имао програм, очекујем размену аргумената на тему бољег живота грађана, наше земље... Од највећег дела политичке сцене очекујем кампању "мрзим Вучића" овога пута прљавију него икад. А перјанице те кампање биће странке које сматрају да су својим постојањем, а не поверењем народа заслужиле да буду на власти. Оне су окупљене око тајкуна Ђиласа.

Када већ помињете Ђиласа, да ли је он ваш највећи противник када говоримо о априлским изборима?

- Свака листа која се буде кандидовала биће веома озбиљан противник. Драган Ђилас није наш противник, он је противник нормалном животу и развоју Србије. Није му народ заборавио како је себе економски препородио док је био на власти, а тај исти народ гурнуо у беду.

Кампања дела опозиције која се тиче бојкота је почела. Да ли страхујете да би легитимитет наредне власти могао да буде пољуљан због неучествовања опозиције окупљене око Савеза за Србију?

- У том Савезу окупљене су странке бившег режима. Имали смо прилику да их видимо на делу 12 година. Ниједна елементарна непогода није опустошила Србију као они за тај период и ја сад разумем зашто хоће на власт без избора. Па ко би њима дао глас? Не страхујем ни од чега, па ни од њиховог бојкота, јер грађани ове земље су одговорни према себи, својој деци и врло добро знају шта је најбоље за њихову будућност.

Која то излазност би значила да су избори успели, односно да бојкот није успео?

- Не постоји проценат излазности који дефинише успех или неуспех неких избора. Важно је да се они одрже по Уставу и законима ове земље и да сви грађани имају прилику да слободно бирају. Уосталом, Борис Тадић када је први пут изабран за председника републике, излазност је била 47 одсто и ти избори су били легитимни или како ви кажете, успели су. На страну што су тада изборни услови били далеко најгори, можда су само 2012. били гори, али нико на основу излазности није оспоравао њихов легитимитет.

Председник ваше странке најавио је значајне промене у СНС. Када да их очекујемо и можете ли да нам кажете ко ће бити замењен новим, младим лицима?

- Један део нових људи видећете у предстојећој кампањи, о осталим кадровским питањима разговараћемо након избора. Унутарстраначки избори биће расписани дан после одржавања парламентарних, покрајинских и локалних избора.

Вучић је најавио да се неће кандидовати за председника СНС на следећој изборној скупштини. Како то коментаришете?

- Трудим се да о томе не размишљам сад, већ када и уколико дође на дневни ред. Свој коментар сам више пута изнео. Са њим и уз њега сам све ове године и са њим и уз њега ћу бити какву год одлуку да донесе.

Ко би могао да га замени?

- Нико. Зато што је велики лидер, а велики лидери се не рађају сваки дан.

Дуго сте председник Извршног одбора СНС, годинама, по мишљењу врха ваше странке, успешно радите тај посао. Да ли је дошло време да вас видимо на некој другој позицији? Можда на челу неког министарства?

- Списак мојих радних обавеза попуњен је до дана избора. Тренутно ме не занима ништа више од убедљиве победе.

О Косову

У Минхену је пре два дана постигнут споразум Београда и Приштине о железничком саобраћају, а пре месец дана и о авио-линији. Како то коментаришете и да ли очекујете да коначни споразум две стране буде потписан ускоро?

- Верујем у оно што ради председник наше државе и сигуран сам да на најбољи начин штити интересе свих њених грађана. Мир и економски развој су два стуба и ослонца за будућност свих грађана Србије и сигурност за генерације које долазе.

О аферама

У последњих неколико месеци отворено је неколико афера власти, од доктората Синише Малог до "Јовањице" и "Крушика". Да ли замерате то својим колегама и хоће ли неко сносити одговорност?

- За „Јовањицу" се доказало да није никаква афера, већ обична измишљотина. Ђиласови дежурни лажови имају задатак да сваког дана измисле понешто и тако затрпавају јавност како би у други план бацили резултате које држава постиже. У "Крушику" је данас просечна плата већа за 20.000 динара у односу на време када су на власти били Ђилас, Јеремић и остали из тог Савеза, и било им је потребно сплеткарење да би уздрмали фабрику од које живи Ваљево и читав Колубарски регион јер њих баш брига за народ, важни су само њихови девизни рачуни. И напади на Синишу Малог долазе из исте, Ђиласове кухиње. Много је примера на основу којих смо доказали да чланска карта не штити никога од закона и свако ко је учинио нешто супротно закону, одговараће.

 

ГЗС/Блиц

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DARKO GLISIC O BOJKOTU IZBORA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.403.745 посета
Тренутно на сајту: 629 посетилац(a)